Gość Tomek79 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam. OD ponad 2 lat biorę warfin w dawce już opanowanej 5mg dziennie. INR mam ok 2,5-3 czasami nieco mniej sporadycznie wiecej niz 3. Ale od kilku tygodni robią mi sie na calym ciele siniaki. Cos niose i opieram np na rekach to od razu tam mam since. Analogicznie - mocniej sie uderze siniak. Sa to potezne krwiaki. Moja lek. mowi ze tak jest biorac 5mg warfinu, a mniej nie moge bo INR robi sie nizsze, zalecila mi zeby jeden dzien w tygodniu nie brac warfinu. i tak robie ale to nie pomaga. czasem siniaki sie same robia np na nogach czy dloniach. to juz wkurzajace bo lato a ja nie moge wyjsc w krotkim ubraniu - musze na sile maskowac te since. do warfinu biore tez dziennie bisocard 10mg i tritace 5mg. INSPRA , furosemid kardiolog kazal mi odstawic. furosemid moczopedny, a inspra - nie wiadomo jakie za kilka lat bedzie miala skutki bo to nowy lek - tak argumentowal. Czekam na odp jakie macie doswiadczenia wlasnie z sinacami po warfinie. Ja juz nie wiem ktorego lekarza sluchac a bylem u kilku i twierdza wlacznie z moja rodzinna ze tak musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Moze rutinoscorbinem próbować wzmacniac ściany naczyń? Albo ten warfin brać dwa dni pod rząd i jeden dzień przerwy.Może jeden dzień w tyg. to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi