Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Tomek79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. OD ponad 2 lat biorę warfin w dawce już opanowanej 5mg dziennie. INR mam ok 2,5-3 czasami nieco mniej sporadycznie wiecej niz 3. Ale od kilku tygodni robią mi sie na calym ciele siniaki. Cos niose i opieram np na rekach to od razu tam mam since. Analogicznie - mocniej sie uderze siniak. Sa to potezne krwiaki. Moja lek. mowi ze tak jest biorac 5mg warfinu, a mniej nie moge bo INR robi sie nizsze, zalecila mi zeby jeden dzien w tygodniu nie brac warfinu. i tak robie ale to nie pomaga. czasem siniaki sie same robia np na nogach czy dloniach. to juz wkurzajace bo lato a ja nie moge wyjsc w krotkim ubraniu - musze na sile maskowac te since. do warfinu biore tez dziennie bisocard 10mg i tritace 5mg. INSPRA , furosemid kardiolog kazal mi odstawic. furosemid moczopedny, a inspra - nie wiadomo jakie za kilka lat bedzie miala skutki bo to nowy lek - tak argumentowal. Czekam na odp jakie macie doswiadczenia wlasnie z sinacami po warfinie. Ja juz nie wiem ktorego lekarza sluchac a bylem u kilku i twierdza wlacznie z moja rodzinna ze tak musi byc.