Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w dolnej części szyi i w klatce piersiowej przy oddychaniu

Gość Dianna23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem, podczas ćwiczeń ale nie tylko czuję taki dziwny *ból* podczas głębokiego oddychania. Jeżeli oddycham normalnie jest wszystko ok ale jeżeli chce wziąć głębszy oddech to czuję taki ból w dolnych okolicach szyi? w klatce? ciężko określić bo to może coś promieniować, sama dokładnie nie potrafię opisać tego bólu ale np. też zdarza mi się że wtedy zaczynam kaszleć, takie kaszlnięcia 2 razy i tyle. Dodam że nie jestem chora, przeziębiona, nie mam kataru czy kaszlu ani bólu gardła. W lutym miałam robione echo serca ekg i wszystko dobrze więc to raczej nie serce. Nie wiem co może być tego powodem? Płuca chyba też nie bo za każdym razem ogólna mnie osłuchuje i jest wszystko ok. Jak byłam z jakieś 2 miesiące temu u laryngologa to mu mówiłam o tym i pobieżnie zbadał mi gardło zaglądał itp i stwierdził że jest ok. Nie wiem co zrobić, iść do laryngologa czy może pulmonologa? Sama nie wiem czy to w klatce? ale wydaje mi się że ból jest w dolnej części szyi tak jak mówiłam że podczas głębokliego oddechu mam takie dziwne uczucie i zaczynam kaszleć, co to moze być?