Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Macciieekk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Macciieekk

Przed pójściem do lekarza postanowiłem napisać tutaj. Liczę na odpowiedzi. Z soboty na niedzielę zakuło mnie lewe oko, po czym zaczęło łzawić. Oczywiście trwało to dosłownie kilka minut. Jakiś czas po tym poczułem, że mam lekko zdrętwiałą lewą część twarzy, żadna część się nie zmieniła, tzn twarz, nic się nie zmieniło w jej wyglądzie. Ponadto co dziwne, lekko dzwoni mi w prawym uchu. Do dzisiaj dosłownie mała część lewej strony wargi i nosa mam tak jakby przechodziło mi znieczulenie po dentyście. Do tego dzisiaj dosłownie lekko czuję, że prawa stopa jest zdrętwiała , dokładnie jej palce i takie coś jakby gulę w lewej część buzi czuję przy przełykaniu. Naczytałem się o tych choróbskach i strach mnie obleciał, że mogę mieć je wszystkie. Dlatego nie wiem czy problem leży po stronie psychicznej czy może w czymś innym. Ostatnie tygodnie były dla mnie stresujące, ponadto zmieniłem łóżko i trochę źle spałem (trochę bolał mnie kark, teraz już nie), więc pomyślałem, że to przez to. Ale czy może być też ten powód: tydzień temu byłem u dentysty i miałem kanałowe leczenie lewego zęba. Teraz mam założony tlenek, ów dentysta powiedział, że mogę jeszcze czuć, że go mam. Na szczęście mam wizytę u niego. Ponadto dodam, że w ostatnim czasie zażywam bardzo mało witamin, czy może być to niedobór m.in magnezu? Proszę o odpowiedź.

Takie objawy mogą być od kręgosłupa szyjnego. Może lkup sobie taką specjalnie wyprofilowaną poduszkę pod kark.ŁÓŻko musi byc płaskie, bez twardego podwyższonego zagłówka z powodu którego śpi się w pozycji przygarbionej.,a pod głowa taka poduszka, która podpiera kark we snie.

Pisze to dlatego,że ostatnio miałam coś podobnego. Po wyrwaniu zęba ,leczenie kanałowe następnego,a potem ciągle jakieś dziwne rzeczy się działy, np. drętwienie podbródka,albo wargi po jednej stronie,pisk w uchu, lekki ból jakby zeba szóstki i siódemki dolnej,jakby ucisk w zębie.Dentysta jeszcze raz ,wymieniła plombę w siódemce.Przychodze do domu,a tu objawy takie jak przedtem. Dopiero fizjoterapeuta mnie uświadomił, że to od kręgosłupa szyjnego, z którym mam problem.A ja psioczyłam na dentystke, że chyba coś mi źle zrobiła.Dopiero wtedy sobie uświadomiłam, że dzieje się to przeważnie rano jak się obudze i wieczorem, czyli w pozycji leżącej coś w tym kręgosłupie się przestawia i stąd to drętwienie.Gdyby nie fizjoterapeuta, to nie wiedziałabym ,że cos takiego jest możliwe i miałabym stracha, ze to coś powaznego się dzieje.A może ty cos dźwigasz,albo na siłowni ćwiczysz i w kręgosłupie coś nie tak?

Gość MACCIIEEKK

Nie ćwiczę i nic nie dźwigam. Poczytałem jeszcze trochę i twierdzę również, że może to też być z powodu niedoboru magnezu. Mimo wszystko boję się, bo nie chce żeby stwierdzono mi jakieś stwardnienie rozsiane... A wizytę u dentysty mam dopiero jutro, mój błąd :)