Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie tętno i osłabienie serca przy mrowieniu w środku ciała

Gość Jaapomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jaapomocy

Cześć. Moim problemem jest niskie tętno - w spoczynku około 52, 54... Mam minimalne niedomykalności zastawek. Mój wiek to 21 lat. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie te dziwne uczucie od środka - nie wiem co to jest, mrowienie, koci mruk czy jak to nazwać, w środku ciała, jakby mi się miało serce wyczerpać. Czuje się tak, jakby serce ledwo pracowało - pracuję powoli i mocno uderza, odczuwam lekkie denerwujące mrowienia w środku całego ciała. Proszę o pomoc, co to może być, może zwężenie tętnic...? Po wysiłku fizycznym ZAWSZE boli mnie głowa... mam jakieś dziwne drżenia mięśni w klatce piersiowej, jakby coś chciało wyjść, albo prąd przeszedł. Czasem lekki ucisk trochę z prawej strony mostka. Pulsowania, np. w grdyce... co to może być? Miałem Holtery, Echo, próbę wysiłkową. Wszystko wyszło dobrze, tylko na echo wyszły te minimalne wady, choć ponoć z nimi można normalnie żyć... pół roku temu miałem nerwicę, ale wyszedłem z niej, tak teraz serce bije mi powoli, nie odczuwam stresów, nic, totalna pustka... niedawno lekko uderzyłem się w głowę i zdrętwiała mi cała twarz... POMOCY.

Witam Jaapomocy, Przebyty uraz głowy wymaga badania neurologicznego i być może tomografii komputerowej głowy, jezeli neurolog ustali, że to badanie jest potrzebne. Podane tętno jest prawidlowe. Warto często mierzyć ciśnienie tętnicze, być może okresowo jest podwyższone i wtedy będzie się można zastanowić, co z tym dalej robić?