Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsujace bóle głowy, brak tchu i zmęczenie

Gość PiotrS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 34 lata.Mój problem polega na pojawiających się bólach głowy w trakcie ćwiczeń wysiłkowych. Ból pojawia się w skroni oraz z tyłu głowy. Ma charakter pulsujący. czuje jakby ciśnienie rozrywało mi głowę. do tego brak tchu. wszystko zaczęło sie około 2 tygodni temu. do tej pory nigdy nie miałem takich problemów. Prowadzę od lat aktywny tryb życia. Bieganie, siłownia. Ostatnio nawet bardziej intensywne połączone ćwiczenia kardio oraz siłowe. wszystko byłoby ok gdyby nie te meczące objawy. w ciągu dnia również miewam delikatne bóle głowy. często czuje się zmęczony. czy może mieć na to wpływ stres?? jestem w trakcie rozwodu co oczywiście nie jest łatwym okresem w życiu. na pewno od kilkunastu miesięcy stresuje się z tego powodu. muszę dać ze od kilku lat mieszkam na emigracji. przeważnie sam. Głowa zaprzątnięta myślami o powrocie do kraju, tęsknotą za córką. Samotność nie pomaga. gdzie się udać? do jakiego lekarza skierować żeby rozwiać wątpliwości ?

Może jest to związane z zespołem przewlekłego zmęczenia? Przyznam, że sama miałam potworne problemy ze zmęczeniem i innymi objawami zespołu przewlekłego zmęczenia, które przez długi czas nie dawały mi spokoju. Udało mi się powrócić do normalnego stanu po wielu próbach i błędach. Najbardziej skuteczne były porady kolegi, który sam zresztą borykał się z tą przypadłością kilka dobrych lat. Po tak prostych działaniach, jak m.in. zmiana diety i wychodzenie na słońce, zmęczenie zaczęło mijać. Dokładniej opisał to na stronie http://www.zpz.naturalneleczenie.com.pl Nic się tam nie sprzedaje, są jedynie wskazówki, które może tak, jak i mnie kogoś naprowadzą.