Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Konradk1995

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konradk1995

Witam. Od pewnego czasu miewam problemy, a mianowicie 3 razy w przeciągu dnia miewam gule w gardle u dołu szyi, jest to strasznie uciążliwe ciężko mi przełknąć ślinę, a czasem nawet mam odruchy wymiotne, mam także często duszności ucisk w okolicy skroni, w gardle, na podniebieniu, szybko się męczę podczas wchodzenia po schodach na drugie piętro, i przy tym bije mi strasznie mocno serce jakby miało eksplodować. Takie objawy miewam po ostatnim pobycie w szpitalu, a mianowicie po zażyciu ibupromu max dostałem wstrząsu, obrzęku krtani, ze względu na to że jestem uczulony na kwas acetylosalicylowy, ibuprofen. Związane jest to z moją chorobą, a mianowicie mam polipy w zatokach szczękowych, nosowych, przez to mam też ciągły katar i wszystko spływa mi do gardła. Mam 18 lat i przez takie objawy nie mogę normalnie funkcjonować, ciągle jestem zestresowany że coś się ze mną dzieję, najgorsze stadium jest gdy kładę się spać, jest to tak uciążliwe i stresujące że nie mogę zasnąć. Do tego mam jeszcze astmę oskrzelową i przyjmuję leki wziewne, a mianowicie Ventolin i Seretide. A i jeszcze mam problem z językiem ponieważ jest on żółtawo biały a w głąb jamy ustnej przy końcu języka mam dziwne jakby krosty dość duże, mój lekarz pediatra stwierdził że jest to od leków wziewnych a te krosty to kubki smakowe, ale wolę się zapytać bo lekarz twierdzi że jestem zdrowy a ja we wszystkim widzę problem. Proszę o pomoc, bo to mnie wykończy !

Myślę, że twój duży problem to panika od czasu ,gdy zaszkodził ci ten ibu coś tam.I teraz masz ciągły strach, ze coś ci się stanie. To jest twój główny problem.Może nawet nie masz tej astmy ,tylko dusznosci od panikowania.Chyba,że wcześniej już miałeś.Ziółka na uspokojenie na stałe.

Gość Konradk1995

Właśnie drugim problemem jest to, że od czasu gdy dostałem wstrząsu po tym ibupromie mam lęk przed zażywaniem jakichkolwiek leków, czego nie wezmę to już mam strach i lęk że będzie podobna sytuacja jak tamta.. Od razu po wzięciu czegoś mam duszności wszystko mnie boli zaczynam się gotować, itp.