Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadmierna potliwość od kilku lat

Gość niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość niesmialy

PROSZĘ, PRZECZYTAJ CAŁOŚĆ JEŚLI CHCESZ MI POMÓC Witam. Mam 20 lat. Od wielu lat (od 1klasy gimnazjum) borykam sie z nadmierną potliowścią. Jest mi bardzo ciężko. Poczatkowo bylem osobą otyłą, lecz wzialem sie za siebie i jest bardzo dobrze, w dodatku uprawiam sporty silowe i kulturystyke od 2 lat. Żyje normalnie, lecz często *ukladam sobie życie* pod moją przypadłość tj: unikam publicznych wystapień, itd itd. Cierpie ogólnie na ogólną nadpotliwość, z nasileniem na twarz i plecy, stopy. Od gimnazjum własnie zaczął się problem. Z powodu lękowych nabawiłem się zespołu jelita drażliwego. Byłem w szpitalu, dowiedziałem się wielu rzeczy na temat mojej horoby (rozwolnienie,częste wypróżnianie). Opanowałem to w dobrym stopniu, najważniejsze że żyje NORMALNIE ; -) Tak samo pogodziłem się z nadpotliwością, gdyż już jest 2x lepiej niż było... Piłem szałwie lecz to nic nie dało. Zauważyłem że mniej się poce jeśli sie nie denerwuje, a jestem troszke nadpobudliwą osobą. Teraz chciałbym jakiś zmian.Skończyłem szkole średnią, napisalem matury itd. Chciałbym bardziej wyleczyć i poznać przyczyne mojej potliwości. Lecz jestem kompletnie zielony. Chciałbym od Was dowiedzieć się gdzie moge sie zwrócić o pomoc. Kompletnie nie wiem do jakiego lekarza iść... jakie badania zrobić? 2 lata temu robiłem badania na tarczyce, a dokładnie TSH 3-cia generacja, wynik to 1,037. Z tego co widze mieszcze sie w normie. Myślałem też o tarczycy, gdyż mam bardzo szybki metabolizm i częst oddaje kał... W mojej rodzinie moja mam cierpi na nadczynnosc i siostra na niedoczynność. Chciałem też wykonać badania na cukrzyce, ale ich nie zrobilem. Wiecej opcji nie przychodzi mi do głowy. Może zacząć zażywać jakieś leki uspokajajace? Pomóżcie mi z tym, co ja moge zrobić aby dowiedzieć sie w czym jest problem?

W książce o.Andrzeja Klimuszki pt.,,Wr óćmy do ziół leczniczych **pisze on,ze nadmierne pocenie jest najczęściej wynikem gruźlicy płuc,zaburzenia procesów trawiennych oraz nerwicy, a u kobiet nieprawidłowościami miesiączkowania.Podaje też mieszankę ziołową na nadmierne pocenie .Podaje też jak poradzić sobie z poceniem stóp i dłoni.Moczyc nogi w ciepłym odwarze z liści orzecha włoskiego wieczorem przez 10 minut codziennie przez 7 dni. Może warto z tymi nogami spróbować?Na pewno nie zaszkodzi.To tyle, co wiem na ten temat.Pozdr.

Przepisuję z tej książki:Trochę to dłuugie.Wszystkiego po 50gramów: 1.Korzeń omanu, 2. Korzeń lubczyka,3. Liść orzecha włoskiego, 4. Ziele poziewnika,5.ziele skrzypu polnego, ziele szanty, liść szałwii,liść melisy, kora wierzby, kłącze pięciornika,ziele tasznika.Wszystko dokładnie wymieszać.Zaparzać 1 łyżkę mieszanki,trzymać pod przykryciem z pół godziny,jak wystygnie,lekko podgrzać i przecedzić.Pic 3x przed jedzeniem,.Większość tych składników możesz zebrac sam.Ja jak wyjrzę przez okno widzę wierzbę,orzech,tasznik,pięciornik,skrzyp..itd.Zioła należy zbierać w dni słoneczne o godz. 15.Najlepiej aby dwa poprzednie dni były również słoneczne.Należy je ususzyć nie na słońcu,najlepiej powiesić w przewiewnym miejscu.albo kupic w sklepie zielarskim gotowe.Pozdr.Za skutek nie ręczę, tylko z tej książki przepisałam.

Gość niesmialy

Zrobie, wtedy kiedy lekarz mi nie pomoze. Dzisiaj wybieram sie do lekarza ogolnego, poprosze o skierowanie na badania: hormony tarczycy-wszystkie a nie tylko generacji 3. To dobry krok? cukrzyce- tego wogole nie mialem wykonywane jakie jeszcze moge wykonac badania ?

Moze mi ktoś pomoze, moj mąż od kad pamiętam strasznie się poci w nocy podczas snu. Jest wysoki szczupły zawsze taki był, pracuje fizycznie jako budowlaniec. Dziś rano oczywiście kołdra mokra i pościel ale zobaczyłam maluszkie jak szpilka krópki krwi na długości jego ciała. Bardzo małe bardzo ale to napewno krew bo co innego. Jakby ktoś sitkiem posypał kakao.... nie ma tego dużo ale jest. Wygląda na zdrowego z czego to może być? Dlaczego się tak poci ze aż krwawi??

Gość RobertSporo

https://selo-delo.ru/poleznye-stati/plitka-dlya-vannoj.html

Керамическая плитка Eletto Ceramica Malwiya Malwiya Milk 506911201 700 мм x 242 мм купить в Москве по цене 2260? в интернет-магазине mr-plintus.ru

Керамогранит Wonder Moon Натуральная 60x60 (610010000762): купить по выгодной цене в интернет-магазине «ПрофиПлитка». Коллекция: Wonder. Производитель: Italon. Артикул: 610010000762. В наличии. Доставка по Москве и области.

Gość RobertSporo

https://buzzinside.ru/osobennosti-vybora-plitki-dlya-vannoj-komnaty/

Nir-Vanna

??????????Большой Выбор Плитки Alma Ceramica Marmara / Альма Керамика Мармара (Россия) в Москве в Интернет Магазине Аплитка. ? Заказать по ? +7 (916) 383-82-91. ? Бережная Доставка! Скидки! Услуги резки!