Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pawel1986Krakow

Witam. Mam 27 lat. okolo poltorej miesiaca temu wyladowalem w szpitalu z duzym bolem (ucisk) serca. zapalilem niewielka ilosc marihuany i jestem pewien ze bylo to tym spowodowane. po kilku godzinach bol ustapil. zostalem na noc w szpitalu. dwa nastepne dni bylem wycieczony po tym zajsciu. jednak ekg wyszlo dobrze cisnienie tez w normie na nastepny dzien. odstawilem marihuane calkowicie bo takie bylo zalecenie lekarza. jednak w dalszej czesci zaczolem robic wszystkie badania gdyz bole w mniejszym stopniu ale pojawialy sie dalej. robilem szereg badan. OB, morfologie, mocz i cala reszte badan krwi pod katem serca (ATS,ATL, Kreatynina, eGFR itd). wszystko wyszlo w normie oprocz cholesterolu LDL (4,33mmol/l) nastepnie zrobilem przeswietlenie klatki piersiowej i tez prawie wszystko ok oprocz zacienienia 1cm po stronie lewej na przednim odc. zebra, podejrzenia to efekt sumacji cieni lub wysepka kostna. dalej czekam jeszcze zeby zrobic usg i ide z tym zacienieniem do pulomonologa. Objawy mam takie ze czasem czuje ucisk na sercu, (jednoroazowo po porannym ucisku reszte dnia bylem dosc konkretnie oslabiony) czasem poczuje krotkie uklucia w sercu.czasem po wysilku mam lekkie zawroty glowy. czuje jeszcze uklucia w roznych czesciach ciala w palcu, kolo skroni kolo zuchwy, kolo lopatki. jest to sporadyczne i moze po prostu jestem bardziej wyczulony na zwracanie uwagi czy cos sie ze mna dzieje jednak nie popadam w paranoje tylko czasem sie stresuje tym ale raczej przy stresie nie czuje sie gorzej. zastanawiam sie czy to zacienienie nie jest objawem jakiegos nerwobolu. czekam rownierz na wizyte u kardiologa i jest jeszcze miesiac czasu do niej a ze czasem sie niepokoje to napisalem tutaj. z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam