Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jaaaaaaaaaa

Witam,otóż od ponad miesiąca mam dziwne objawy związane z moim wzrokiem,tzn.w obu oczach jakby drgał mi obraz ,w lewym oku jakby iskrzy mi się dziwnie jakby biała plama cos takiego szczególnie na jasnym tle a na dworze to juz wogóle ale nie zawsze.Oprócz tego widzę męty jednak nie sa one jakos bardzo uciązliwe.Na poczatku widziałam jakby mroczki przed tym okiem słabo widziałam na to oko jakby za mgłą, jak wchodziłam w ciemne pomieszczenia miałam wrazenie jakby te oko było jeszcze ciemniejsze(niewiem jak dokładnie to opisac) Po jakims czasie to przeszło Byłam z tym u wielu okulistów wszyscy twierdzą,że wszystko jest w porzadku,że mam w lewym oku nie wiele męt,ale że to raczej nie ma z tym nic wspolnego,że to raczej jest na tle nerwowym.Dodam jeszcze że wszystko zaczeło się pare dni po tym jak dowiedziałam się że mogę miec malformację naczyniową ,jednak po angio tk okazało sie ze malformacji nie mam.8 lat temu stwierdzono u mnie nerwice lękową,wtedy dostałam pierwsze lęki nie wiadomo czemu,ale tez miałam wrazenie ze cos mi sie dzieje z oczami jednak nie było zadnych iskrzen jak teraz .nie wiem czy to ma coś wspolnego ale 8 lat temu przewróciłam się i silnie uderzyłam w tył głowy,nie wiem czy to moze miec cos z tym wspolnego ale na wszelki wypadek pisze.Nie wiem co mam myslec,boje się ze to coś z siatkówką,że mi to nie przejdzie,że bedzie jeszcze gorzej,chocby na tle nerwowym.Czuję ze się staczam w dół jest mi strasznie cięzko i nikt mnie nie rozumie,jak mam zyc. co myślicie odpiszcie

Też kiedyś miałammęty i iskrzenie w jednym oku,okulistka powiedziała,że może to odłączenie ciała szklistego.Jakieś krople na to dała, ale po drugim badaniu USG oka w klinice okazało sie,że z ciałem szklistym jest OK.Samo przeszło i do dziś w porządku. Zauważyłam,że nie mogę zbyt długo siedzieć przy kompie, bo jakoś obraz mi drga.Na drugi dzień jak sie wyśpie, wszystko przechodzi.Myślę ,że możesz USG oka zrobić, to sprawdzą czy wszystko OK.Na wszelki wypadek.I oczu nie przemęczać.Mnie też kazała jakiś czas zakrapiać oczy tzw. sztucznymi łzami,aby nawilżyć i teraz jest wszystko w porządku.

Najlepiej udaj się do najbliższej kliniki okulistycznej w niedzielę, bo wtedy tam maja dyżur i cie moga od razu przyjąć i coś doradzić.Jeszcze przyszło mi do głowy,że może coś z krążeniem masz nie tak w głowie,może coś na poprawę krążenia brać powinnaś--wenoforton, czy jakiś preparat z miłorzębu.Ale to musi lekarz internista zadecydować, choć to bez recepty jest-leki naturalne.

Gość jaaaaaaaaa

444 po jakim czasie ci przeszło to iskrzenie?Czy tez miałaś tak,że jak przesunęłas gałkę oczną w lewą stronę to miałas jakby zamglone i ,a gdy dodatkowo było to na bardzo jasnym tle np za oknem to wystepowało to iskrzenie?ja tak miałam a dzis zauwazyłam że iskrzenie mam na całej gałce ;(Dodatkowo na drugim oku chyba tez mam męty bo tam je widzę dokładnie.mam astygmatyzm na te oko i gorzej na nie widzę.Nie umiem sobie przypomniec czy kiedys tez miałam męty,wydaje mi sie ze nie,Chyba ze nie zwracałam na nie uwagi,boje się strasznie nie spie nie jem mam silniejsze stany lękowe,dostałam opsesji na punkcie tych męt,boje sie ze bedzie coraz gorzej co robic,miałam badanie okulistyczne nie raz,wszystko wporzadku oprócz potwierdzenia ze w lewym oku sa mety a czy naprawde sa w prawym to nie wiem bo lekarz mi nie powiedział,skupil sie pewnie na oku lewym w którym jest to iskrzenie.Mój swiat legł w gruzach,wszystkie plany marzenia teraz do konca zycia bede sie zastanawiac czy cos mi moze bedzie czy mety przybeda czy nie czy juz przybyło ich czy nie,czy od nich cos sie stanie koszmar!!!!!!!!!odpiszcie