Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od około miesiąca czuję kołatania serca, duszność, zawroty głowy. Objaw nierównego bicia serca nasila się po posiłkach. Praktycznie jestem wyłączony z życia, nie da się tak funkcjonować. Proszę o analizie EKG poniżej link: http://s6.ifotos.pl/img/EKG-ZAPIS_nxrphew.jpg

Choruje na migotanie już 8 lat i mogę zdecydowanie polecić jedną rzecz która pomaga magnez i potas regularnie rano i wieczorem po ok 1 miesiącu regularnego brania poczujesz różnice nie szybciej wszystko inne co przepisują to tylko ładowanie kasy firmą farmaceutycznym. Dodatkowo biorę Betaloc zok 50mg 1 raz dziennie przy wadze ok 100 kg czyli praktycznie nic i staram sie dużo ruszać podstawą jest ruch,moje migotania dochodzą do 200 na min wiec jest bardzo ciężko ale daje rade już 8 lat a mam 30 lat

Ten wycinek to z badania holtera. Odebrałem wynik pare dni temu, wizyte mam we wtorek. Na wyniku pisze że wszystko niby OK, ale mi się nie podoba ten wycinek co tutaj wkleiłem, wygląda mi to na migotanie przedsionków. Dlatego pytam. Czuje wyraźnie jakąś arytmie więc nie może być wszystko OK. Faktycznie magnez + potas to dobra dorada, z ciekawości jakie dawki łykasz ??

Biorę Blumag jedyny 2 tabletki wieczorej i jedna tabletka potasu bierz regularnie a zobaczysz poprawę unikaj kawy i alkoholu, a ekg na moje oko laika który był kilkanascie razy w szpitalu z powodu migotań to to jest migotanie aczkolwiek ja nie jestem lekarzem jedynie porównałem do swojego ekg z ataku i dla mnie jest to migotanie mam nadzieje ze sie mylę, odzywiaj sie w miare zdrowo pij wode niegazowaną a zobaczysz róznicę jak na razie i tak nie wymyslono skutecznego leku na migotanie wszystkie dostępne tylko łagodzą jej objawy aha w czasie kołatania serca weż sobie zawsze pół tabletki polopiryny s to dodatkowo cie zabezpieczy powodzenia.

Dzięki za porady, już dawno zauważyłem że potas + magnez mi pomaga, wcześniej chorowałem na napadowe częstoskurcze nadkomorowe, biorę dodatkowo propranolol 20 mg rano i 10 mg wieczorem. Odnośnie migotania przedsionków masz może możliwość zeskanowania i wklejenia takiego wyniku, bym sobie porównał ?? Wiesz na moje oko jak szukałem różnych arytmii w internecie to jak widziałem przykładowe ekg to rzuciło mi się migotanie dlatego też uważam że mój ekg obraz jest najbardziej zbliżony do migotania przedsionków. Wizytę mam we wtorek zobacze co lekarz powie, w czwartek mam wizytę u innego lekarza więc jeszcze skonsultuje. Zobaczymy co powiedzą