Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość Justyna

No i ja mam to samo. Przeskoki serce raz słabsze na które już kompletnie nie zwracam uwagi. Zwracam uwagę gdy pojawiają się kilka razy w jednym dniu. To jest najgorsze bo jak mam jeden lub tam dwa miną i sobie żyje dalej spokojnie ale jeśli pojawia się już częściej to niestety ta złość i nie pewnośc wracają.. Badania serca są okej.. 

W dniu 5.05.2012 o 00:03, Gość BBanach napisał:

Miałam większość opisywanych tu objawów. Tętno 140, lęki że nie dozyję świtu, zawroty głowy- masakra ogólna. Nie piłam, nie paliłam. Nie wiem co to marihuana albo inne tego typu rzeczy. Doszlam do takiego stanu, ze mając dwoje małych dzieci co kilka dni wzywałam pogotowie. Ja- twardo stąpająca po ziemii babka czułam , że umieram. Aż pewnego razu po wezwaniu pogotowia przyjechała starsza Pani doktor. Powiedziała mi - to żaden zawał, żadna choroba- zobacz dostajesz 10tke relanium w tyłek i Ci wszystko przechodzi. Dyskutowałam z nią jeszcze , ze nie przechodzi- powiedziala poczekam tu z Toba - za 5 minut przejdzie. i tak sobie pogotowie stało pod blokiem, a Pani doktor ze mną siedziałs. W końcu przeszło- rzeczywiscie - a Pani doktor powiedziała - zapamiętaj na całe zycie- TO NERWICA SERCA- bierze sie nie wiadomo skąd- tak samo jak sie pojawia tak samo znika. Nie potrzeba żadnych stresów do tego. Zapamiętaj- nerwica serca- na to sie nie umiera ale w odczuciach jest gorsza jak zawał. Jak Cie zacznie brać weź relanium 5 mg jak nie pomoze weź drugą piątkę. Uwierzcie- raz wzięlam jedną tabletkę. Przeszło jak ręką odjął. Tak jak przyszło nie wiadomo skąd - tak odeszło. Czasami - dzisiaj po 15 latach mi sie to zdarza- ale odrazu sobie tłumacze- to nerwica serca- to gorsze jak zawał w odczuciu ale na to sie nie umiera. I przechodzi, bez żadnych leków.:) Jeśli Wam echo serca nie wykazuje zadnych nieprawidłowości, ekg w normie to nic Wam nie grozi. To tylko nasz łeb porąbany:)