Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy ! Najważniejsze dla mnie serce ma problem. Kochani, mam pytanie czy ktoś z was spotkał się już z takimi dolegliwościami , czy to tylko ( lub aż ) nerwica. *Od kilku dni w klatce piersiowej czuje ból, napływające fale gorąca, czuje też coś w rodzaju przemieszczającego sie balona powietrza. Do tego dochodzi osłabienie, zawroty głowy, spadek formy fizycznej. Silne kołatanie serca ( tak jak by miało zaraz rozsadzić żebra) i wysokie ciśnienie 160/100. * Kołatanie serca przychodzi stopniowoie ma charakteru napadowego. Był u lekarza, ale jak to z polska służba zdrowia nie pomogli mu zbytnio. Dostał Paracetamol, ekg też niby nic nie wykazało. Badanie krwi w porządku. Proszę, pomóżcie bo nie mogę patrzeć jak z dnia na dzień on sie czuje gorzej.

Dobrze by było,aby do kardiologa iść już z w.w. badaniami krwi plus jeszcze poziom elektrolitów i morfologie z rozmazem.No i do takiego, co od razu ma urządzenie do echa serca.,,Na oko** żaden lekarz nic nie powie.I jeszcze w kier. pracy nerek bad. krwi.

Dla wszystkich którzy czytają odpowiedz ; ) Kardiolog pomógł , owszem. Ale okazało się że jest to problem z żołądkiem. Zrobił usg serca które wykluczyło zapalenie mięśnia sercowego a w dalszym badaniu wyszło. ze ma zwiększone wydzielanie kwasu solnego. A objawy wskazywały na zupełnie coś innego. nie jestem do końca przekonana czy to aby na pewno trafna diagnoza, zobaczymy jak leki pomogą. Poza tym dowiedzieliśmy się jednego. Że nie warto ufać nikomu. Pierwszy lekarz przepisał mu leki na nadciśnienie, natomiast drugi powiedział że absolutnie nie może ich brać gdyż będzie musiał je brać do końca życia jak przyzwyczai organizm. Piszę to wszystko żeby was ostrzec. My nadal jeździmy po różnych lekarzach , załatwiamy badania. Pozdrawiam ; )