Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyczyny i leczenie niedociśnienia

Gość magda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdaforum@op.pl
Witam serdecznie, chcialam zapytac skad bierze sie niedocisnienie i w jaki sposob moge z nim walczyc. Badajacy mnie niedawno lekarz ze zdziwieniem stwierdzil ze mam niskie cisnienie 90/60 nie przepisal jednak nieczego na poprawienie tego stanu...czy 90/60 kwalifikuje sie do lecenia? Z tego co pamietam zawsze mialam niskie cisnienie krwi - nigdy sie tym nie przejmowalam, teraz jednak, z powodu dolegliwosci zoladkowych staram sie unikac kawy i nie wiem cy i w jaki inny sposob powinnam je podnoscic.. Z gory dziekuje, Magdalena

Nie Myśl, że tylko kawa jest w stanie pobudzić człowieka. Twoje ciśnienie jest dobre, chciałbym takie mieć. Powinnaś skupić się na tabletkach z kofeiną, albo picie małej czarnej. Ludzie na ogół piją szklanę, albo kubek kawy na pusty zołądek, albo po obfitym posiłku, co od razu skutkuje przepełnieniem żołądka i trudnosciami w trawieniu pokarmu. Tutaj chodzi o substancję jaką jest kofeina, czy tauryna. Więc jak chcesz się pobudzić zainwestuj w dobre tabletki z tymi substancjami. W kawie i tak jest kofeiny jak na lekarstwo, a to czy i jak cię pobudzi zależy od Twojej genetyki, jak i masy ciała. Najnowsze badania pokazują, że jedni są pobudzani przez kofeinę inni natomiast stają się senni:):):)

Jeśli w układzie znajduje się mniej płynu niż przyjęto w projekcie,pompa zawsze da mniejsze ciśnienie od spodziewanego.Kawa powoduje napięcie mięśni i dzięki temu układ zasili pewien procent krwi więcej.Przy co miesięcznym ubytku krwi ten stan może się pogłębiać,chyba,że organizm uzupełni brakującą ilość krwi.Sądzę,że picie dużej ilości płynów może dać szansę na zwiększenie ilości krwi w układzie.W celu uniknięcia kłopotów żołądkowo-jelitowych ks.Klimuszko zalecał picie szklanki wody na czczo.Wprawdzie krew nie woda ale nie jestem pewien czy jest krew bez wody.