Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w okolicy serca i lewej ręki przy zawrotach głowy

Gość Dante01

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry Od około już miesiąca dokuczają mi bóle w okolicy serca, środka klatki piersiowej lewej reki, pleców i barku. Miewam przy tym zawroty głowy, czasem lżejsze, czasem bardziej dokuczliwe. Ogólnie odczuwam zmęczenie. Oczywiście zaraz po pojawieniu się objawów bylem u lekarza, najpierw u rodzinnego potem nawet na SORz-e. Miałem w tym czasie robione EKG które było w normie prócz bloku RBBB, ale lekarze mówili ze to się zdarza i nie jest groźne. Mialem również robiona morfologie wszystko w normie, podobnie jak RTG klatki piersiowej. Mam już dość, ponieważ objawy mi dokuczają i utrudniają normalne funkcjonowanie, a każdy lekarz mówi ze jest ok, a ja czuje się dalece od dobrego samopoczucia. Oczywiście pomijam opinie lekarzy ze jak to człowiek w wieku 21 lat może czuć się źle:/ Mam jeszcze skierowanie na RTG kręgosłupa, a mój rodzinny powiedział ze jak nie to to żebym udał sie do psychologa. Ale ja się juz nie denerwuje tym, a objawy na dobra sprawę są ciągle, nie ważne czy jestem zajęty czym czy nie:( Jestem osoba dosyć nerwowa i mailem ataki jakiejś paniki, ale one ustępowały i nie trwały tak długi czas. Uczę się poza domem rodzinnym i naprawdę jest mi ciężko, pamiętam jak kiedyś tak nie było. Juz boje sie chodzić na zajęcia z wf-u bo martwie sie ze coś mi sie tam stanie. Juz nie raz wracałem z nich z dusza na ramieniu zdyszany itp. Proszę o pomoc, chciałbym wrócić do poprzedniego stanu gdzie cieszyłem sie zyciem.

A może ci nic z secem nie jest, tylko bolą cie tylko mięśnie na plecach i ramieniu? Warto to sprawdzić.Kup sobie za 3 złote plaster kapsiplast,potnij go na paski i przyklej sobie na bolące miejsca wzdłuż mięśni,na łopatke i na ramię.Przyklej rano i noś z pół dnia.Potem odklej. Nie należy się w tym kłaść , by nie dociskać plastra,bo wtedy piecze. Może być lekkie pieczenie od tego plastra,ale to nic.Gdy mocno piecze tzn., że jesteś na plaster uczulony i trzeba go odkleić.Ale to się rzadko zdarza. Być może masz napięte mieśnie od kręgosłupa ....sprawdź to , bo może to ta banalna przyczyna, a ty się stresujesz niepotrzebnie.

Miewałem nagłe uczucie zgagi, częste odbijanie, ale jakos miesiąc temu juz to mineło, ale moj wpis był z czerwca, mamy listopad, a dolegliwości nie miają, teraz czesto mocno boli mnie lewa reka, lewa noga i prawa noga też. Czuje przy tym dyskomfort w klatce i co jakis czas jakby przeskoki w sercu, mecze sie już poł roku:((