Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiolog w Częstochowie

Gość MaciekL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MaciekL

Witam Czy mógłbym prosić o poradę do którego z kardiologów w Częstochowie najlepiej udać się na prywatną wizytę ? Od około 3 lat mam niewyjaśnione problemy z sercem ,a liczba nowych symptomów narasta i sądzę iż najwyższy czas aby poznać co mi dolega. Jeżeli jednak znają Państwo innego kompetentnego kardiologa to również prosiłbym o doradzenie gdzie można takowego odnaleźć.

Gość Mloda77

Doktor Sławomir Foremny. Jak dla mnie i wielu znajomych, którzy leczą się na serce - lekarz nr 1. Przyjmuje na NFZ na parkitce w każdy czwartek od 11.. fakt faktem - nieraz ma nawet 80 pacjentów w 1 dzień ale nigdy nikogo nie odesłał z kwitkiem, jesli się coś działo. Prywatnie też wiem, że przyjmuje, ale niestety nie wiem gdzie. Myślę, że można podjechać do niego i poprostu zapytać. Bardzo dobry lekarz, świetne podejście do pacjentow (jak do przyjaciół) i zna się na swojej robocie :) Ja polecam z czystym sumieniem!

Konował to jest ten, który przyjmie 10 pacjentów, ma w dupie czy ktoś czuje się gorzej czy nie a nie przyjmie bo nie był wczesniej umowiony, nie spakuje sie i nie pojedzie do domu. Lekarz o ktorym mowie, godziny przyjęć ma od 11 do 15, ale nieraz siedzi nawet do 23 żeby przyjąc wszystkich tych, którzy chcą być zbadani. A to, że jest tylu ludzi u niego, chyba świadczy o nim lepiej niż gorzej, bo jest różnica, gdy widzę, że do lekarza obok jest 10 pacjentów a o niego się ludzie proszą. Pomyśl zanim coś napiszesz bezsensownego, bo jesli lekarz jest do dupy, to ludzie tak nie zabiegaja aby ich przyjmował tylko szukają kogoś lepszego.

Dr Foremny przyjmuje prywatnie przy ul. Nowowiejskiego 11/25 - tel do rejestracji 601731711. Chodzi do niego moja babcia i ja sama się do niego wybieram, bo myślę że warto. Przekonał mnie fakt, iż po zmianie leków kazał babci po tygodniu zadzwonić i powiedzieć jak się czuje i był gotów przyjąć ją jeszcze raz w razie złego działania nowych leków, mimo, że nawet prywatnie czaka się w długiej kolejce!

Gość mariankov

Ja również polecam dr n.med. Jolantę Gabryel. Pracuje w Szpitalu na Parkitce, ale prowadzi również prywatną praktykę. Zainteresowani jeżeli zechcą, znajdą Gabinet Prywatny Pani doktor. Nie podaję adresu, ani numeru telefonu, bo nie wiem czy tego by sobie życzyła.

Witajcie szukam dobrego kardiologa w Częstochowie, czy ktoś może był u kardiologa w Medyk Centrum? koleżanka tam chodzi i mówiła, że dobrzy tam są specjaliści, ja nigdy w tej placówce nie byłam, w ogóle problemy z sercem mam od niedawna i szukam naprawdę dobrego specjalisty. Ktoś może się wypowiedzieć o tych z Medyk Centrum?

W medyk centrum mają dobrych kardiologów, możesz smialo tam isc. Tutaj masz specjalistów kardiologów, którzy przyjmują http://medyk-centrum.pl/specjalistyka/poradnia_kardiologiczna_czestochowa_katowice_lodz_warszawa_klobuck_kluczbork_kardiologia_radomsko_belchatow ja byłem 3 razy u Pani Małgorzara Łozorko-Piega

Gość zawiedziona

Ostrzegam pacjentów leczących się na arytmię serca u tak *słabego i nieodpowiedzialnego* lekarza dr Foremnego. W przypadku arytmii serca (utrwalonego migotania przedsionków) monitorowanie krzepnięcia krwi (INR), JEST KONIECZNE!. Ale Pan dr Foremny świadomie przepisuje lek przeciwzakrzopowy *Pradaxa* bardzo bardzo drogi (ponad 300,00zł. kuracja miesięczna) nie wymagający monitorowania INR, lek który nie powinien być stosowany u osób pow. 75 roku życia lub cyt. z ulotki *ze szczególną ostrożnością*, zaleca ten lek, nie zachowując *szczególnej ostrożności* Nie wymaga częstych wizyt (każe umawiać się jak braknie lekarstw lub wg życzenia pacjenta za pośrednictwem rejestracji, mimo prywatnych wizyt, nie udostępnia tel. komórkowego w przypadku potrzeby nagłej pomocy, a po próbie kontaktu telefonicznego odmawia pomocy twierdząc, że zabraniają mu procedury, gdyż pacjentka jest pod nadzorem szpitala. Podczas wizyt wykonuje jedynie EKG, echo serca zleca raz do roku, innych badań nie proponuje np. tomografii, badania takie mogłyby spowodować szybkie podjęcie wczesnego leczenia, pomocy przy ewentualnym powstaniu krwiaka, gdyż przyjmowanie leków zmniejszających krzepnięcie krwi jest m.in.przyczyną powstania przewlekłych krwiaków podtwardówkowych. Załączam link do artykułu pt. *Zabójcza Pradaxa: farmaceutyczne oszustwo z lekami przeciwzakrzepowymi* http://oczymlekarze.pl/profilaktyka-i-leczenie/1883-zabojcza-pradaxa-farmaceutyczne-oszustwo-z-lekami-przeciwzakrzepowymi

Ja chodzę do kardiologa do Medyk Centrum, przyjmuje tam bardzo dobry specjalista. Mam wadę serca i co jakiś czas mam wizyty ostatnio. Dobrze, że w pore mi ją wykryli. Generalnie to w Częstochowie polecam właśnie tamtejszych lekarzy z Medyk Centrum.

W Medyk-Centrum są dobrzy specjaliści, także Panie Arturze słusznie wybrał Pan placówkę medyczną, sama tam chodzę do kardiologa oraz neurologa. Jeśli chodzi o kardiologów to moim zdaniem najlepiej chodzić prywatnie, szybciej jest wizyta a dolegliwości związane z sercem to nie są przelewki.

W dniu 4.07.2018 o 12:22, Gość marta napisał:

W Medyk-Centrum są dobrzy specjaliści, także Panie Arturze słusznie wybrał Pan placówkę medyczną, sama tam chodzę do kardiologa oraz neurologa. Jeśli chodzi o kardiologów to moim zdaniem najlepiej chodzić prywatnie, szybciej jest wizyta a dolegliwości związane z sercem to nie są przelewki.

Popieram, prywatnie jest szybciej i nawet lepiej bo na NFZ to często lekarze robią wszystko byle jak. W medyku byłam raz u kardiologa i warto było iść prywatnie, porządne dokładne badanie i krótki czas czekania na wizyte.