Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 23 lata, od kilku miesięcy zażywam Metocard ZK: 95 mg rano i 95 lub 47,5 mg wieczorem w zaleznosci od samopoczucia. Po zazyciu dwoch tabletek, przed snem puls utrzymuje sie wciaz na poziomie 80 u/m. Czy po takiej dawce leku puls nie powinnien byc nizszy? Dawkę leku miałam zwiększaną kilkaktornie mimo to wciąż występują objawy tachykardii.

Wczesniej bralam Betaloc, zero reakcji organizmu, po Metocardzie na poczatku byly porzadane efekty ale im duzej go biore tym efekty mniejsze. Nie jest tak z betablokerami ze ogranizm sie uodparnia i jest koniecznosc zmiany lekow co jakis czas?

Gość kobieta 25 wlkp

A ja bym na twoim miejscu szukała PRZYCZYNY WYSOKIEGO PULSU gdzie zazywając dużą dawke dalej masz wysoki puls,czyż to nie dziwne?naprawde poszukaj dobrego lekarza kardiologa,bo coś mi tutaj nie halo z tym twoim pulsem.Nie chcę cię straszyć,ale czym prędzej się znajdzie przyczyne tym lepiej:) czy badałaś tarczyce robiłaś badania krwi?

Gość kobieta 25 wlkp

Wiesz,wiele lekarzy przepisuje metocard,bo bije za szybko serce.Tak tylko oni nie są jasnowidzami i nie widzą co dokładnie nam dolega a przyczyn wysokiego pulsu jest BARDZO DUŻO, Podam przyład:Mając wysokie cisnienie 180/110 puls bardzo wysoki,biorąc lek na nadcisnienie,ono mi nie spadło,to czy ja mam wziąść kolejną dawke czy może zmienić lek na inny?wiesz metocard nie wpływa na nasze emocje,także jak się zdenerwujesz lub masz nerwice to ten puls i tak będzie wysoki.A dlaczego?bo to jest na tle psychicznym,próbuj wziąść lek na uspokojenie,przeciwlękowy to zobaczysz różnice. Pamietajcie:NAJPIERW SZUKAJMY PRZYCZYNY DOLEGLIWOŚCI ,DOBRY LEKARZ ODRAZU O TYM WSPOMNI!

Gość kobieta 25 wlkp

Po tabletce na zbicie cisnienia ono nie chciało mi spaść,serce dalej waliło i cisnienie było wysokie,czyli to odrazu wiadomo że jest inna przyczyna tej dolegliwości,narazie wychodzi na to że na tle psychicznym,bo wszystkie badania są w normie

Myślę, że tło nerwowe powinno być brane pod uwagę dopiero wtedy, gdy wyniki badań nie wskazują na przyczyny somatyczne. Też biorę Betaloc i nie widzę oszałamiającego efektu. Cóż, nie każdy lek działa dobrze na daną osobę. To podobnie jak z lekami antydepresyjnymi, tabletkami anty- trzeba próbować, która substancja i w jakiej dawce najlepiej skutkuje.

Brałem metocard przez wiele lat. Strasznie minie mulił, byłem ciągle zmęczony senny itp. Na własne ryzyko odstawiłem bo dalej tak nie mogłem. Teraz jest ok. Żaden lekarz nie zaineresował się pulsem a ja mam zawsze w normie. Brałem więc moim zdanie m zbędnie. Nie wolno pić alkoholu jak się bierze metocard.

Gość Walentynka

Moi kochani, bralam przez 4 lata metocard zk 47,5, na powazne schorzenie serca, czestoskurcz komorowy lewej komory. I.....chce sie z wami podzielic cudem, o ktorym sie przypadkiem dowiedzialam, studiujac oczywiscie neta. Od 3 mcy nie biore zadnych lekow, czuje sie swietnie, zadnych czestoskurczy, cisnienie i tetno wzorowe, a co pomoglo? MUDRA - ratujaca zycie!!! Nie myslcie, ze jestem jakas nawiedzona, tez sceptycznie podchodzilam , ale, zaczelam ukladac rece po 15 min 3 razy dziennie, teraz juz tylko raz wystarczy,,, rewelacja!!!! zaufajcie mi i cwiczcie wg opisu, o to was prosze i czekam na wasze, juz zdrowe wpisy. Buziaczki :)