Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Po ablacji

Gość Marla19

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Marta, ja dziś generalnie czuję się jakbym miała długo nie pociągnąć.. Wszyscy w rodzinie tracą cierpliwość, a ja ledwo dycham. Właściwie to już 11 dzień, a od wczoraj jak doszło przeziębienie to jest jakiś koszmar. W dodatku prawdopodobnie nici z mojej ablacji i innych badań, ale to dopiero przesłanki.. Będę ich błagać.. Miałam mimo takiego stanu iść jutro do pracy, ale odpuściłam.. Zostaję w domu. A co!

Kurczę tak sobie myślę, czy ja mam częstoskurcze nadkomorowe? Pobudzenia dodatkowe nadkomorowe i przedsionkowe na pewno tak. Jednak lekarze prawie wszyscy widząc moje ekg mówią częstoskurcz nadkomorowy, a elektrofizjolodzy i kardiolodzy z Anina twierdzą, że to rytm zatokowy i to mój największy problem!!! Nadkomorowy to ponoć dobrze..

Witajcie :) Digimon nawet jak nas chwilowo tu nie widać to i tak jesteśmy z Tobą :). Dobrze, że Marta jest na posterunku :))). Ja ledwo dyszę, grypsko rozłożyło mnie na całego. Jednak walczę ostro i nie poddaję się :). Wczoraj cały dzień prze wegetowałam w pracy, dziś smarkam w domu :) i zbieram siły na jutrzejszy dzień pracy. Muszę to jakoś przetrwać, bo dopiero co wróciłam z dwutygodniowego zwolnienia po krio i kolejne L4 rozwścieczyłoby mojego i tak cierpliwego pracodawcę :). Nie było mnie chwilowo, a tu tyle rzeczy się wydarzyło :). Poczytałam, nadrobiłam zaległości i cieszę się, że jesteście :))))))))))) !!!

Hej Zuza, to prawda Marta jest świetnym pogotowiem ;-))). Jak Ty dajesz radę dziewczyno! Ja dostałam dziś zwolnienie do środy włącznie Lekarz powiedział, że do pracy absolutnie mimo, że nie mam temp. Jestem mega słaba, ale mam tak od dziecka podczas choroby. Aż mi było głupio jak dzwoniłam do pracy, bo pytali czy to coś aż tak poważnego? No niby nie, ale przy arytmii odczuwa się to trochę inaczej ;-) Trochę źle się z tym czuję tym bardziej, że to nowa praca, a w czwartek znów zwolnienie bo szpital. Co miałaś robione krio? I gdzie? Jak Ty się wogóle czujesz? Ja mam bardzo rzadko komorowe, ale jak już mam to czuję jakbym miała zemdleć...

Hej Artur, do szpitala mam się stawić w czwartek, tam mają zrobić tomografię komputerową, holtera, sprawdzić nadnercza ale nie jestem pewna, a we wtorek tj 7 lutego ablacja.. Problem tylko z lokalizacją okołowęzłową.. Ty też tak miałeś czy nie?

Hej Digimon :) Czuję się już troszkę lepiej, także chyba wygrywam tę walkę :). Tak miałam krio we Wrocławiu. Skurczybyki w czasie choroby mi również potwornie mocno dokuczają :). Na co dzień potrafią być bezlitosne, a jak człowiek osłabiony to już w ogóle robią sobie harce na maksa. Jednak położyć mnie do łóżka to lada wyzwanie :). Łóżko gryzie mnie w tyłek :). Jutro pracuję, a pojutrze leniuchuję :).

Słuchajcie w takim razie ze mną jest coś nie tak. Ja gdybym poszła dziś do pracy to dosłownie bym padła. To już czwarty dzień choroby a ja czuje się coraz gorzej.. Normalnie uchodzi ze mnie życie. Byłam u lekarza ale nie ma leków na silne przeziębienie.. Serce wali jak szalone..

Artur, Hożą znam i dobrze wspominam :) Zawsze mnie tam umiarawiali na izbie przyjęć, raz tylko zabrali na oddział. Lądowałam tam zawsze z częstoskurczem, kiedy miałam stany lękowe i nie chciał sam przestać po 30 minutach. Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie i nie dajcie się przeziębieniom! Sok malinowy, czosnek (przy okazji obniży ciśnienie), czarny bez. Trzymam kciuki!