Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Serce przestaje nagle bić i wraca z wielkim hukiem

Gość Radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !! :D mam pytanie jak wszyscy wiemy lekarze mało mówią ze względów chyba psychologicznych by nie pogarszać chorób serca ;/ ale każdy chce wiedzieć :D zaczne od tego ze trzy lata temu bylem w wojsku wsumie moje marzenie :D od dziecka mialem jakies tam problemy robilo mi sie slabo serce kolatalo naerwica itp... nie chodzilem do lekarza bo wiedzialem ze mi da kat..D..;/ wreszcie bylem w wojsku wzieli mnie do honorowki :] oczywiscie kupe treningow musztry ehhh... malo spania ;/ no i doigralem sie dostalem podczas glownego odebrania broni dla mojego poboru gdzie liczylo na mnie okolo 200 kumpli i kadra 2 godzinny trening sprawil ze dostalem ataku bylo mi goraco ale tez zimno serce jak glupie bilo szybko i w oczach mi sie mydlilo ;/odebralem bron i wrocilismy na pododdzial i juz bylem wykonczony ;/ poslano mnie na trzy dniowe nadania do szpitala woj.. ale potrwalo to trzy i pol tygodnia ;/to eyniki badan z przed tych trzech lat :Ekg spoczynkowe 70/min v1,v2 o typie niezupelnego bloku prawej odnogi peczka Hisa ;>Normogram:Rytm zatokowy zaklocony pojedynczymi pobudzeniami nadkomorowymi v1,v2 o typie niezupelnego bloku prawej odnogi peczka Hisa 24h Holter:pobudzen nadkomorowych 374. bigeminii nadkomorowych 2. trigeminii nad...17.Wielkosc jam serca w normie.Grubosc miesnia prawidlowa z wyrazna tendecja do hiperkinezy.Calkowita frakcja wyrzutu lewej komory EF=66-68%(wg Teicholz)Niedomykalnosc mitralna 1 Graniczna wartosc cisnienia koncowoskurczowego w prawej komorze(30-35% mmHg) z czynnoscia niedomykalnosci zastawki trojdzielnej 1. Pozostale przeplywy w normie. czy ktos moze mi cos na ten temat powiedziec tak prosto z mostu bo mnie te ataki denerwuja :[ raz sie poce choc mi zimno serce przestaje nagle bic i wraca z wielkim hukiem ;/ to znowu jak by sie trzesla takich dziwnych drgan dostaje boli mnie no i czasem czuje ez mi brakuje krwi a tym bardziej tlenu slabo mi sie robi nawet jak siedze ;/;/ a co jest smieszne piszac na laptopie lezac rece mi lodowacieja robia sie niebieski hihi a jak je na czym opre to dretwieja kiedys tak nie mialem a piepszonych badan nie idzie sie doczekac ;/;/ z gory dzieki i sorry ze sie tak rozpisalem ale lubie pisac :D:D wiec jak co zapraszam na GG 7553062 tylko pisac ze w tej sprawie ;)
Wiesz co jest potrzebne do normalnej pracy serca i całego organizmu? Składniki odżywcze, czyli jedzenie i odpowiednia suplementacja. Leki nikogo jeszcze nie wyleczyły- lekarze każą brać je do końca życia!!!Nonsens! Możesz się ze mną nie zgadzać, ale czy to Cię wyleczy? 0501 232 804, 022 7883457
no tak masz racje trzeba zapewnic odpowiednia energie to wydajnej pracy ale z tego co wiem to jak przykladem do zastawki z niedomykalnoscia moze byc tlok w silniku nieszczelny jest slabszy wymiana to tylko naprawi ... wiem tez ze organizm ludzki potrafi sie regerenowac ale zastawki musialy by byc do tego jakos sprowokowane mi sie wydaje.Nie wiem sam jedni to tlumacza ze wada tkwi w fizyce drudzy ze w nerwach sorry medycyna idzie do przodu ale wersji jest za duzo zeby jej zaufac .... tylko zastanawia mnie jedno jesli to na tle nerwowym to dla czego nie dzieje sie to jak sie denerwuje czy niepokoje fakt nie jest to wtedy normalne bicie ale dzis rano stalem na dworze z psami i ni z tad ni z owat nagle mi sie kolana ugiely i zrobilo ciemno ;/ bylem spokojny wiec gdzie tu jakas zasada nastepna sprawa jesli zastawki sie niedomykaja to serce musi byc silniejsze wiec rosnie jak kazdy miesien gdy go zmuszamy do wiekszych wysilkow wec serce urosnie wymienia zastawki cisnienie wzrosnie i znow tak na moj maly rozumek moze dojsc do nadcisnienia i wylewu ;/ nastepna sprawa co do zbyt wolnego bicia serca no okej moje bije okolo 60 czasem 210 ale jesli mowa o zbyt wolnym biciu to znow biorat to na moj maly mozdzek przy 60 uderzeniach na minute przy zdrowym szczelnym sercu to jest okej ale jesli jest niedomykalnosc obu zastawek wtedy ilosc przepompowanej krwi jest zdecydowanie mniej ;/ ostatnio lekarz ogolny ale powiedzial mi ze moge w nocy dostac czegos w stylu zapasci no i niby sie nie obudzic steierdzil ze rozrusznik by tu pomogl ale jak rozrusznik by mi liczyl ile krwi mam dostawac serce by mi calyczas kolatalo i znow by roslo
roslo i znow bezsens ;/ i niewyobrazam sobie ciaglego kolatania naprawde to jest dobijajace nawet w pracy mam problem na komputerze pisac ;/;/ rece mi sie trzesa i drentwieja ;/ a tak w ogole mam 22 lata ;/ i troszke wczesnie mnie to zlapalo nic tylko podziekowac moja wymarzona przyszlosc w wojsku poszla sie je...ć ;/ jesli masz ochote i wiesz cos rozsadnego na ten temat napisz do mnie na GG 7553062 z gory dziekuje za pomoc :) aha dodam jeszcze jedno cisnienie mam jakies dziwne np..140 na 60 a cisnieniomierz mam dobry ale zawsze te drugie jest takie niskie te pierwsze skacze czasem mam 90 50 ;p ale mam wtedy mala banie dobra koncze bo sie rozpisalem jeszcze raz dzieki :)
Witamin hmmm... jak juz wczesniej napisalem byl okres gdzie robilem wszystko silownia odzywki itp... a wydaje mi sie ze takie siedzenie bez wysilku fizycznego nie jest chyba plusem ... nie wiem co z tym robic ale chyba to oleje tak jak to robilem caly czas .... bedzie co ma byc :)
Gość Kolatanie serca

Mam podobny problem co Radek. Problem polega na tym że: - ciśnienie skacze do 140/100 lub nawet do 160/120 - tętno do 120 - serce przestaje bić na 5+ sekund i ponownie gdy zacznie, bardzo szybko bije. Podobno to skurcz komorowy. Objawy to: zimne nogi, ręce, zaciemnienie lub zamglenie obrazu, osłabienie - stan bliski do omdlenia, lekki ciężar na klatce piersiowej, zanik potrzeby oddechu, zacisk na szyji

Gość niesmiertelny

Z tego co napisał kolega który był w wojsku, jednoznacznie moża stwierdzić WPW (najlepiej udać się do pożądnego kardiologa w celu wystawienia diagnozy, bo jak wiemy jest Lekarz i lekarz) nie każdy wie jak odczytać EKG czy tam Holer....ale zapewne Ablacja pomoże lecz nie na długo

Witam. Ja mam tez problem z sercem. Chodzi oto kiedy zjem obficie mam dokladnie te same objawy. Serce jakby się na chwileczkę zatrzymało i nagle powraca jakby z podwójna siła. Jest to czasami nie spodziewane i nie raz się przestraszyłem. Staram się jeść lekko odcjaliegos czasu, śle z drugiej strony ile można jeść *sałatę*. Z mojego doświadczenia wiem, ze to nerwica. Przeczytałem już wystarczająco na tyle plus wizyty u lekarza, ze mogę śmiało stwierdzić ze to nerwica. Moja mama ma to samo. Radzę odstawić alkohol, papierosy jeśli towarzysza w życiu codziennym, to bardzo pomaga. Styl życia, praca i otoczenie ma bardzo duży na nas wpływ. Pracuje w biurze. Prozę mi wierzyć ze na początku miałem bardzo duży stres, a dodatkowo fakt ze prdcuje za granica(wszystko po angielsku) odbiło się to na moim zdrowiu. Nasz układ nerwowy jest jak płot. Wbijesz raz w niego gwóźdź, nie przewróci się, ale dziura zostanie, a co za tym idzie( przy wielu takich sytuacjach) jego wytrzymałość pogarsza się. Ja kiedyś śmiałem się z wielu faktów dotyczących zdrowia, mówiłem, mnie to nie dotyczy... w końcu kiedy mnie to dopadło wiele zrozumialem... Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę pisać gg 2026089 Pozdrawiam serdecznie