Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmie komorowe podczas seksu i zdenerwowania

Gość kajjka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Podczas seksu czy silnego zdenerwowania towarzyszy mi bulgotanie w klatce, nawet kilka bulgotan pod rząd. W holterze wyszło mi, ze są to arytmie komorowe (zaznaczę, ze dnia kiedy maiłam holtere odczuwałam wyjątkowo mało dolegliwości): sporadycznie (6 na dobę) pobudzenia przedwczesne przedsionkowe; sporadyczne (6 na dobę) pojedyncze pobudzenia przedwczesne komorowe - zarejestrowano 1 trójkę pobudzeń komorowych; w czasie zgłaszanych dolegliwości *bulgotanie* ekstrasystolie komorowe. Wiem, ze 6 pobudzeń na dobę to mało. Martwią mnie raczej te trójki komorowe. U mnie arytmia zaczęła się od pobudzęn nadkomorowych i do w sporej ilości, teraz to stało, ale pojawiły się te komorowe w postaci bulgotania. W czasie np. seksu jest to nie do zniesienia, serce ciągle mi bulgocze, aż się boję pomyśleć ile wtedy tych komorowych może mi wychodzić pod rząd, już nie mówiąc o tym, że tracę n seks ochotę. Tak samo podczas wyjątkowego zdenerwowania, też serce bulgocze. Wiem, że te komorowe są groźne, wiec zaczynam się bać. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Jak to leczycie, jak sobie z tym radzicie? Zdołaliście ustalić skąd to się bierze?

Gość Mloda77

Wcale się nie dziwę, że serce skacze, ze są skurcze dodatkowe. Sama miałam podobne akcje, ale moze ze 2, 3 :) nie wiem czy masz stwierdzoną nerwicę, ale to klasyczny objaw. Mogłabym Cię namówić, to tego abyś pijąc herbatę pomyslala o tym, że coś Ci się stanie. W momencie poczujesz sie zle, a każda nastepna herbata będzie Ci sie kojarzyc z bólem, stresem, z tym, ze moze sie cos złego stać. I przestaniesz ją pić :) tu jest to tak samo - sama widzisz, że akcje z sercem masz jak sie denerwujesz. Mając uprawiać seks, zaczynasz myslec - pewnie znow bedzie sie to działo, tracisz w momencie na to ochote, a jak juz dochodzi do zblizenia, koncentrujesz sie na sercu, niejako wywolujac te dodatkowe skurcze, jak juz cos puknie, masz dowod na to ze sie cos dzieje, zaczynasz sie jeszcze bardziej denerwować i kolo sie zamyka. Seks, jest najlepszym lekarstwem na nerwice, na złe samopoczucie, na serce i naczynia krwionośne. Masa plusów, bez cech negatywnych - chyba ze masz 90 lat i jestes po 4 zawałach ;d Nie mysl o tym co sie stanie, bo to nie seks powoduje skurcze, ale Twoje zdenerwowanie. Naprawde nic się nie stanie, a jesli skupisz sie na przyjemnosci, na partnerze, poczujesz sie o wiele lepiej, rozluzniona i spokojniejsza. Póżniej długie przytulenie w ramionach ukochanego i stres opada całkowicie, poczujesz sie bezpiecznie i błogo :) To jest najlepszy antydepresant jaki świat wynalazł. :)

Polecam książkę *Piąta fala pożądania* ostatnio miałam z nią styczność autorka wykorzystuje prawdziwe opowiadania. Jest to książka, która pomaga poznać i zrozumieć swój własny ukryty potencjał seksualny. Link poniżej :http://org-epost.com/book19783562.php

Gość paulina210

Witam http://org-epost.com/book19783562.php ta książka o sex i miłości. Jest nie tylko fascynująca ale także wciągająca.Pomaga poznać swój ukryty potencjał seksualny. Gorąco polecam. Super książka. Od dawna nie czytałam książki z zapartym tchem.