Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki przy nerwicy serca

Staszko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie. Przemogłem się i poszedłem do lekarza prowadzącego. Na wizycie opowiedziałem o swoich objawach czyli o kłuciu w sercu, lekkich zawrotach głowy, czerwienieniu się, lęku i niepokoju. Zapytał mnie ( a raczej zapytała bo to była Pani Doktor.), czy w moim życiu nastąpił jakiś przełom. Po zastanowieniu stwierdziłem, że tak i to nie jeden. Powiedziała mi, że to może mieć związek z moimi bólami a raczej kłuciem w sercu. P.Doktor zmierzyła mi ciśnienie i wyszło ponoć 120/70 i pomyślałem, że jest raczej bardzo dobre. Uspokoiłem się. P.Doktor wysłała mnie jeszcze aby mnie i siebie uspokoić na badanie EKG (podłączyli mnie do aparatury i klamerek) :). Dostałem wynik i kiedy przyszedłem miałem już wypisaną receptę. Lekarka spojrzała na wynik i powiedziała że wyszedł dobrze i ze to może być nerwica serca. Później pokazała mi receptę i zaznaczyła dawkę lekarstw. I tu moje pytanie. Mogłem zapytać Lekarki ale jakoś tak nie przyszło mi to do głowy. Więc skoro wyniki z pomiaru ciśnienia i z EKG wyszły dobre, to po co mi Polocard? Z tego co przeczytałem ten lek działa przeciw zakrzepowo. Jak to jest? Proszę o odpowiedź :). Pozdrawiam :))