Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michal87

Witam. Mam 26 lat i od 3 miesięcy dokucza mi ból w klatce piersiowej, w okolicach serca w stronę pleców, czasem pod łopatką. 3 razy byłem w nocy w szpitalu na ratunkowym, bo myślałem że mam zawał. Ciśnienie 190/110, przyspieszone bicie serca, płytki oddech, uczucie jakby ktoś uciskał moją klatkę piersiową, niemożność głębszego oddechu, niespokój, odrętwiała lewa ręka. W szpitalu EKG w porządku, krew ok, w końcu po kilku godz. wypuścili do domu. W sobotę dostałem skierowanie do Poradni Kardiologicznej ale tam nie idę bo trzeba długo czekać, więc umówiłem się prywatnie na piątek. Co to może być?

Witam. Na forum nie znalazłem przypadku, który mógłby mi pomóc. Od pewnego czasu czuję ból w klatce piersiowej. Właściwie to w okolicy mostka raz po jednej, raz po drugiej stronie. Odczuwam ból zazwyczaj wieczorem. Musze dodać, że urodziłem się z wadą serca, a mianowicie nie domykała mi się komora. Wada została samoistnie *usunięta* nie długo po moich narodzinach. Po za tym nie mogę złapać pełnego oddechu, i odczuwam ucisk jakby coś uciskało mi krtań i tchawice. Czy te objawy mogą mieć związek z moją *byłą* wadą serca? Co może mi dolegać?