Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość sasasasasasas

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sasasasasasas

Mam pytanie, czy to normalne, że przy nerwicy, którą zdiagnozował mi kardiolog i psychiatra , bardzo szybko się męczę i bardzo skacze mi tętno. Dodam, że miałem ekg, echo i badanie fizykalne serca( osłuchiwanie) - wyszły dobrze. Kardiolog nazwał moje dolegliwości tachykardią emocjonalną. Dodam, że przed wyjściem z domu, lub przed jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym strasznie się boję, ciągle mierzę sobie puls ręką na szyji, doszukuję się chorób serca. Jak myślicie czy kardiolog dobrze mówi, czy może się jednak myli i to jakaś poważna choroba serca. Dodam, że to codzienne badanie tętna ręką i codzienne dolegliwości z jego strony mnie już męczą, a jeszcze od nie dawna chodzę na psychoterapię. Proszę o odpowiedzi

Raczej normalne , stres może dawać takie objawy . Musisz się uspokoić i nie wmawiać sobie chorób. Skoro badania nic nie wykazały. Nerwy zawsze podnoszą tętno , ciśnienie itd. ja miałem to samo jak wykryto u mnie nadciśnienie. Wartości ciśnienia miałem bardzo wysokie w początkowej fazie leczenia leki nie pomagały i przy każdym pomiarze się denerwowałem co miało wpływ na wynik. Bałem się ze zaraz dostane wylewu. U lekarza znowu gdzie czułem się bezpiecznie ciśnienie to miałem niższe niż w domu. To wszystko wina nerwów. W końcu kiedy lekarz ustawił mi takie leki . które są skuteczne i gdy wytłumaczył mi ze nie tak szybko wylew to się uspokoiłem i teraz przy mierzeniu jest już normalnie. Spróbuj może pić melisę mi bardzo pomogła na skołatane nerwy.