Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie i mrowienie głowy po zażywaniu substancji stymulujących

Gość Kuba12345

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kuba12345

Witam, Nadużywałem substancji stymulujących, gdyż na co dzień jestem ospały. Zacząłem odczuwać mrowienie w górnej części głowy. Niestety problem zbagatelizowałem i dalej, średnio raz na 1-2 tygodnie) fundowałem sobie bardzo duże dawki substancji pobudzających. Obecnie nawet na trzeźwo, ograniczając spożycie sodu odczuwam duże ciśnienie w głowie (ból po bokach), oraz moje paznokcie nabrały koloru. Kilka razy zabolało mnie w bardzo dziwny sposób serce. Suplementuję się potasem i magnezem ale problem nie przechodzi. Czosnek słabo pomaga i tylko na chwilę. Czy polecacie argininę? Jak mogę naturalnie obniżyć ciśnienie?

Gość Kuba12345

Nie przyjmuję, unikam soli i biorę wszystko, co choć trochę mi pomaga. Mija już któryś dzień, a objawy wciąż występują. Mam dziwne bóle głowy, które jasno wskazują na ciśnienie (zapalenie jednego papierosa pogarsza je, tak samo spożycie sodu).

Ból głowy , wcale nie musi oznaczać wyższego ciśnienia. Ja sam choruje na nadciśnienie i przypadkowo je wykryłem. Głowa mnie nie bolała czułem się normalnie a ciśnienie miałem 200 górne. Wyszło przy przypadkowym pomiarze. teraz się leczę. Jeśli rozboli Cie głowa wtedy zmierz. Po papierosie przez ok 20 minut powinno być wyższe ale tak jest i u zdrowych że papieros podwyższa ciśnienie. Mierz tak ze 2 tygodnie rano i wieczorem i jak będzie powyżej często 140/90 to idź do lekarza.

Dobrze że nie jestem sama ze skaczącym w kosmos ciśnieniem.biore leki,jest cacy,aż tu nagle średnio raz w miesiącu na wyświetlaczu ciśnieniomierza 200/115.objawy skłaniające do zmierzenia to dziwne pływające samopoczucie czasem mdłości.duzy lęk.boje się mierzyć po raz drugi,bo jeszcze gorzej.leze bez ruchu i oddycham jak jogin.validol zawsze pod ręką.lubie czytać dzieje Piotrek 71 od jego piekielnych jak moje teraz,początków.z tym że ja jestem już stara.rozumiem was i czuje siostry i bracia