Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne bicie serca i bóle w klatce piersiowej po alkoholu a nerwica

Gość MaciekZone

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MaciekZone

Witam. Mam 19 lat i od połowy lutego tego roku pojawił się pewien problem a mianowicie: Przez całe życie nie miałem żadnych chorób nic a nic a tu nagle mniej więcej w połowie lutego wypiłem trochę alko i na drugi dzień zaczęło mi tak samo od siebie bardzo mocno bić serce dodatkowo bóle w klatce piersiowej i słaby oddech (jakby brak możliwości nabrania całych płuc powietrza) trafiłem na izbę przyjęć gdzie zrobili mi ekg krew echo serca i nic nie wykazało. Lekarze stawiali, że to przez alkohol i że mi przejdzie dostałem tam w kroplówce glukozę i coś tam jeszcze a przepisali mi magnez z potasem który łykam do dziś. Problem jest taki, że nie są to może mega silne bóle ale nadal je odczuwam czyli czasem słabszy oddech ucisk jakby serca i bóle w klatce szczególnie gdy kładę się spać ale również szybko mi bije serce i słabo się oddycha gdy zacznę szybko iść czy też pracować fizycznie a do lutego nie miałem żadnych problemów kondycyjnych. Tak więc moje pytanie brzmi. Czy to nerwica? Biorę czasem tabletki na nerwy to sporo pomaga zwłaszcza gdy jest zła pogoda bo wtedy się czuje gorzej a dodam też, że mam jakby nieraz takie lęki i gdy pomyśle o oddechu to wtedy się najgorzej oddycha. Mam z tym iść do kardiologa jakieś testy wysiłkowe serca? Czy do neurologa bądź psychiatry? Już to trwa prawie 4 miesiące także jest uciążliwe gdy codziennie boli mnie w klatce piersiowej czasem slabszy oddech no i jeszcze bywa że gdy jestem poddenerwowany zjem małą ilość jedzenia bądź wypije niewiele wody a czuje się jakby mnie od razu zapełniło i nie może mi się jakby *odbeknąć*. Pozdrawiam, Maciek

Gość MaciekZone

Proszę o odpowiedź ponieważ ciężko mi jest przeczytać całe forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem a nie wiem naprawdę gdzie bym mógł się z tymi objawami zgłosić ze względu na to iż trwa to już spory czas :/

Gość MaciekZone

Zażywałem ranigast i powiem szczerze, że w pewnym stopniu mi przeszły te bóle klatki piersiowej i dziwne uczucie w brzuchu ale nie do końca no i niestety nadal mam czasie uczucie jakbym nie mógł złapać dobrego oddechu plus ręce mi się trzęsą tak same od siebie no i przy lekkim wysiłku wciąż czuje duże zmęczenie w tym takie uczucie mrowienia na twarzy.