Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w łopatce przy dusznościach a nerwica

Gość Konrado

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konrado

Dzień dobry Od jakiegoś czasu dzieje się ze mną cos złego. Na przełomie marca i kwietnia br. byłem chory na zapalenie gardła, dostałem jakieś antybiotyki , nie chodziłem z tym zapaleniem, byłem w domu. Wróciłem do szkoły bo uczę się poza domem rodzinnym i 17.04 źle się poczułem, miałem szybki puls, było mi słabo, szybko się męczyłem. Byłem na pogotowiu, zostało mi zrobione EKG, morfologia, lekarze nie byli zbyt rozmowni z powodu tego ze młoda osoba pojawia się na pogotowiu, ale powiedzieli i napisali ze jest ok, nie ma podstaw do jakiegoś dalszego leczenia, jak chce to sobie mogę USG serca zrobić itp. Oni nic nie widzieli. Od majówki czuje się dzień w dzień źle, tu boli lewa ręka, potem klucie w okolicy serca lub w klatce piersiowej, zawroty głowy, duszność jakiś ból pod sercem jak by żebro. Nie mam na nic siły, nie wyobrażam sobie żeby jakoś aktywnie żyć, kiedyś interesowałem się sportem teraz nie mam siły żeby ćwiczyć na wfie mam zawroty głowy czuje się okropnie, to już dotyka każdej sfery mojego życia. Myślałem ze to jakieś powikłania po tym zapaleniu, ze może cos z sercem bo bardzo boje się zapalenia mięśnia sercowego. Byłem tydzień temu u mojego lekarza rodzinnego, zrobił mi EKG, krew CRP lub CRT mówił ze to badanie wykaże jakiś stan zapalny i wszystko było ok, a ja nie mam na nic siły i ten ból związany z sercem i zawroty . Na prawdę nie wiem co mam robić, planuje zrobić USG serca i RTG klatki bo mam skierowanie, ale w miedzy czasie trzeba żyć, sa obowiązki a ja ciągle myślę ze zaraz się wywrócę. Wiązałem buty, a jak wstałem to poczułem klucie w łopatce lewej i nie mogłem złapać oddechu, nie wiem co się dzieje. Miewałem kiedyś ataki nerwicy, szybkie bicie serca, uczucie gorąca, duszność ale to mijało a nie trwało 10 dni, czuje się okropnie. Czy to nerwica tak mnie niszczy czy to coś innego?? Z góry dziękuje za odpowiedz.