Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie i senność u nastolatki a nadpobudliwość lękowa

Gość Nafa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich. Mam 16 lat. Nie wiem czy to nerwica czy choroba serca. Zacznę od początku. Nigdy nie chorowałem na serce tylko na płuca ( 2 lata temu na zapalenie płuc + ksztuśiec) Wróćmy się do początku kwietnia tego roku. Miałem wtedy objawy, które się nasilały:Nie zawsze ale czasami miałem *napady* długie Zmęczenie nawet po wstaniu z krzesełka i zwiększony puls na około 90-130. Troche newrów miałem w życiu w ostatnich miesiącach nawet dużo ale już nie mam problemów za wyjątkiem tego. Denerwowałem się o to zmęczenie. Poza tm dreszcze - zimne kończyny. (które w połowie kwietnia ustąpiły). Ziewałem Ziewam i chciałbym mniej ziewać. Mocno serce biło. Poszedłem do pediatry. Skierowali mnie na ekg (które wyszło niby dobrze - za wyjątkiem pulsu) pobieranie krwi na (min. glukoze tsh) wyszło też dobrze. Poszedłem do kardiologa. Przypisał mi Metocard pół tabletki rano i wieczorem no i magnez 1 tabletka rano i wieczorem było wszystko dobrze tylko nadal się męczyłem może mniej. Myślałem że wszystko wraca na dobrą droge... skończyły mi się tabletki.. PULS wrócił zmęczenie tez. Cały czas ziewam. Szczególnie jak się kłade spać. Chce mi się ale to tak ziewnąć a nie zawsze się zmusze. Poza tym mam lekką nadpobódliwosc lękową. Kochani proszę was o rady. Z góry dzekuje.