DaveGahan Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Cześć , Jestem Adam i jestem alkoholikiem. Mam 42 lata od ponad 24 lat jestem uzalezniony od alkoholu , wypijam codziennie od 6-10 piw wieczorem , rano oczywiscie jadę rowerem do pracy , uprawiam sport , ale od 2 tygodni jestem słaby , brak apetu przez co brak energi . Wczesniej rower + 6 godzin tygodniowo tenis ziemny od 15 lat ( moja pasja) . Zle samopoczucie pokusioło mnie by zrobic morfologie , lipogram i próby wątrobowe . Wyszły mi tylko wyniki z lipogramy gdyż próby wątrobowe nie da się uzyskać z racji silnej lipemi ( tłusta krew) od roku biorę leki na hlesterol , watrobę ,ale alkohol dalej był spożywany oby wczorja byl dzien . Czy ktoś z was miał takie wyniki lipogramu ? Lekaż powiedział ,że można to jeszcze odbudowac Twój lipidogram — 03.09.2026 Parametr Wynik Zakres / zalecenie Cholesterol całkowity 514 mg/dl < 190 mg/dl HDL 6 mg/dl > 40 mg/dl Cholesterol nie-HDL 508 mg/dl zalecane <130 mg/dl* LDL nie oznaczono — Triglicerydy (TG) 3774 mg/dl <100 mg/dl na czczo Cytuj Odnośnik do komentarza
Aliki Opublikowano 15 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 minut temu Faktycznie zatrważajace wyniki.Rzucisz alkohol,w ciągu roku powoli bedziesz zdrowial.Zobacz usg watroby.Jestes jeszcze mlody szkoda do piachu-jak nie przestaniesz pić to z takimi wynikami szybko sie zwiniesz.Wiem,wiem ciezko rzucić.Ja jestem uzalezniona od cukru i mam cukrzyce.od kilku miesiecy nie jem cukru,piwa,pieczywa,ziemniakow,wogóle węglowodanow,poza nieduzej ilosci owocow i warzyw.Powoli wracam do zdrowiam,a i tak jestem chora.Nie moglam sie wczesniej opanowac przed obżarstwem.Modlitwa,i szczera wiara w Pana Jezusa ....tylko on moze pomoc takim jak my.Ale to ostatni dzwonek.Pomodle sie za Ciebie,bo wiem,ze ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi