Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak efektów leczenia zakażenia gronkowcem

Gość ludziaq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ludziaq

Witajcie mama juz 3 miesiac w szpitalu:( co sie okazalo ma bakterie gronkowca w ranie nic sie nie chce goic mam juz jest zalamana:( ilez mozna lezec w szpitalu ani jednego dnia od operacji(12 luty) nie bylo jej w domu:( a to nie chce zniknac podaja antybiotyki itp i dalej nic :( czy ktos tak mial?? pomozcie ja powoli zastanawiam sie czy nie sadzic szpitala o zarazenie mamy tym swinstwem:(

W ksiązkach zielarskich na ten temat piszą o przemywaniu rany nalewka bursztynową rozpuszczoną w przegotowanej zimnej wodzie.a takze o piciu nalewki przez 2 tygodni,a potem picie propolisu przez nastepne 2 tyg.Nie mam pojęcia czy to pomaga,ale przepisuję z książki:35 kropli nalewki bursztynowej 3 razy dziennie przed jedzeniem przez 14 dni,a następnie picie nalewki propolisowej 7-procent w ilości 35kropli dla dorosłych 3 razy dziennie.Zażywać na cukier lub mleko.Kto ma coś z sercem , to po 20 kropli.Jeśli nie przyniesie rezultatu, to kurację powtórzyć po dwutygodniowej przerwie.Przemywanie rany: Na pół szklanki przegotowanej ostudzonej wody dać 1 łyżeczke nalewki bursztynowej.Nasączyć jałowy tamponik i delikatnie przemyć rane.,znaczy brzegi rany. To tyle, co pisza.

Gość ludziaq

Jestem zalamana:( juz nie wiem co mam robic:( nic sie mamie nie goi jesuu za co to wszystko po 3 tygodniach podawania antybiotyku dalej nic dalej sie leje z rany sam lekarz juz nie wie co ma robic :( czy ktos tez tak dlugo lezal po operacji serca i tez mu sie rana nie chciala zagoic ???pomozcie bo ja juz nie daje rady

Ostatnio czytałam aartykul, że na superbakterie nie ma sposobu na całym świecie, bo antybiotyki nie działają i lekarze podawają antybiotyki, żeby pacjent nie podal go do sądu, mimo, że wie że antybiotyk nie zadziała. co niektórzy mówią żeby łykać czosnek, bo w nim ratunek. Niech mama piję nagietek i rób kompresy z nagietka, nie bój się, porozmawiaj z lekarzem. Mi pomógł na wrzody żołądka.2 mce piłam herbatki i nie brałam żadnych leków a miałam takie bóle które budziły mnie w nocy. Powodzenia