Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość polo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry od dziecka lecze się na nerki 2001 roku wykrytu u mnie reflux nerki prawej byłe po zabiegu zwężania moczowodu .teraz w poradnia nefrologicznej pod kontrą odpływ po stronie lewej też leczony, w 2006 roku zostałam przyjęty do szpitala związku z wysokie ciśnienie leczny enarenal i po tygodniu wszytko wróciło do normy Teraz problem powrócił.. tylko skończyło się krwotokami których nie byłem wstanie za tamować i musiała jechać na sor ciśnenie 160/100 plus 102 po podaniu leków 130/90 zgłosiłem się do kardiologa echo serca wykazało powiększenie lewej komry serca biorę teraz Prestarium 10mg raz rano i wieczorem 5mg Amlozeku jeśli ciśnienie przekracza 140/90 ogólnie czuje się fatalnie cały czas cały czas przyspieszona akcja serca i pulsowanie było 2 dni spokoju teraz na nowo ciśnie 155/100 plus 98 140/89 plus 92 , byłem u nefrologa mówi że to nerkowe też może być bo jedną nerke mam mniejszą z bliznami , badania nerek w normie miałe wykonane badania na krzepliwosc w normie rozmaz w krwi w normie,kreatynina w normie hormon tarczycy w normie ... zgłosiłem się do kliniki leczenia nad cisnia w Krakowie termin mam 18 czerwca ale ja czuje się co raz gorzej zwłaszcza te kołatania serca męczenie się wiem że to może być nerkowe ale leki mam wrażenie że w ogóle nie pomagają :( i boje się następnego krwotoku z nosa nie moge spać w nocy, też nie powiem że się nakręcam co raz bardziej jestem zstresowany i zmęczony

Witam Polo, Warto często mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno. Wydaje się, że nie trzeba koniecznie czekać z braniem leków na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, aż będzie ono powyżej normy, czyli 140/89 mmHg. Wszystkie wątpliwości można omówić ze swoimi lekarzami - kardiologiem i nefrologiem. Nadciśnienie może być powiązane z chorobami nerek.