Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość zwyczajny717

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zwyczajny717

Witam, 30 marca trafiłem do szpitala z uciskiem w klatce piersiowej [który czułem tylko podczas leżenia i przez to zbierało mi się na wymioty], pobrano krew do badan i wyszło ze mam troponiny 35,639 , diagnoza- zapalenie mięśnia serca.Ekg i echo wyszło bez żadnych rewolucji (robione kilka razy). Ze szpitala wyszedłem 17 kwietnia i teraz pytanie - przed chorobą byłem aktywny fizycznie, 4 razy w tygodniu siłownia, do tego weekendy szkoła (awf) i chciałbym powolutku wracać do treningów, tylko że każdy z kardiologów mówi mi co innego. Najpierw powiedziano mi że czeka mnie roczna przerwa od treningów, później że miesiąc będę musiał odpocząć i powoli zaczynać ćwiczyć i sam już nie wiem co mam robić.. W ciągu dnia czuję się dobrze, żadnego bólu, ucisków itp, tylko jak się położę wieczorem spać to czuję że mocno bije mi serce ale to pewnie od leków które przyjmuję. przechodził to ktoś ? jak to jest z aktywnością po chorobie ? proszę o pomoc.

Gość zwyczajny717

PreductalMR 1 tabl rano i 1 wieczorem Bisocard pol tabl rano tritace 2,5 1tabl rano acard wieczorem IPP 20 - mialem brac tylko rano ale wieczorem po tabletkach strasznie mnie wykrecalo w zoladku to tez kazali brac no i hepatil 3 razy dziennie bo cos tam mam z watroba od urodzenia

Ile masz lat?.Ja tam sie nie znam,ale doradził bym ci siłownie.Lepiej spróbuj regularnie spacery ,np.3-4 km .Wiesz przez neta to trudno stwierdzić jaki jest twój stan zdrowia psychofizyczny.Ale wiesz miałeś zawał to musisz uważac i wszystko miarowo.Ja bym odpuścił siłownie i spróbował ,basem,lekkie bieganie,rower ,te ćwiczenia utrzymują serce na stałym miarowym pulsie ,a siłownia nie wiem jak ćwiczysz jak ciężary to obciązają mięsień sercowy.Musisz się z tym pogodzić .

Gość zwyczajny717

Mam 25 lat. Zapomniałem dodać że dopadło mnie to od niedoleczonej grypy. Na szczęście nie miałem zawału a zapalenie mięśnia sercowego bez żadnych komplikacji. Z tego co wiem to są 2 inne choroby.