Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość GMeadow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. czytalem kilka podobnych tematow ale ja jestem nieco inny od reszty mezczyzn w moim wieku (28lat) mialem przed chwila 2gi *atak* mojego serca i w sumie nadaj czuje ze dziwnbie sie ono zachowuje. mocne udezenia, tentno 60 na minute, ale wrazenie mialem jakby serce mialo mi zaraz rozerwac sie na kawalki lub z piersi wyskoczyc. do tego uczucie leku co pare chwil, jakby spadanie. uklucia w okolicy szyi (lewa tetnica) i okolice mostka. okolo miesiaca temu tez tak bylo, kupilem tabketki cynk+wapn+magnez w jednym bralem 3 dziennie i przeszlo. odpuscilem tabletki i dzisiaj konkretny atak ze zasnac sie nie da. za 3 i pol godziny do pracy... :O gdy sie kladlem serducho atakowalo, jak wtalem na nogi albo usiadlem lekko przechodzilo. czym sie roznie od innych?... moje zycie to kawa, papierosy, w weekendy alkochol i glownie siedzenie przed komputerem. wiem ze nie powinno byc tu nic dziwnego ale nigdy nie mialem takich atakow. pale 12-13lat, kawy pijam duzo zawsze pilem duzo kawy, litr dziennie czasami. ostatnio ograniczylem gdy bralem tabletki. czy problemy z sercem biora sie tak poprostu czy nabylem je od zlego zycia i nagle atakuje? no i akie badania powinienem zrobic? dodam ze wszystko zaczelo sie jakies 2 godziny temu, teraz serce jakby bije normalnie ale czuje uklucia dosc mocne, serce i lewa strona szyi ps:mieszkam w holandii (o ile to cos wazne) nie... nie pale kanabis ;p

Jak palisz papierosy i pijesz dużo kawy od iluś lat, to nic dziwnego, ze masz ataki mocnego bicia serca. Radzę zmienić tryb życia, bo na moje oko jesteś na dobrej drodze żeby mieć arytmię serca, o ile już jej nie masz. Powinieneś zrobić echo serca i holter ekg najlepiej. Ilość potasu i magnezu we krwi. Kawa wypłukuje magnez a jego brak może powodować rewolucje sercowe.