Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rwący ból w boku i podwyższone OB

Gość Moniśka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem w styczniu złapał mnie silny, rwący ból brzucha prawie przy tym zemdlałam ból łapał mnie i puszczał i tak trzy razy. Poczym ustał. Od razu wykluczono wyrostek.Od tamtego czasu mam bóle w lewym boku czasami ale żadziej w prawym. Ból nie jest silny i występuje kilka razy dziennie. Mam podwyższone OB. USG brzucha wporządku badania ginekologiczne również nie wykazały żadnych nieprawidłowości.Stosowałam diety lekkostrawne i wtedy też nie było poprawy.Prosze o pomoc bo strasznie mnie to martwi.
Sama cierpię na kolkę nerkową i te obajwy pasują mi. Przy czym mnie trzyma róznie. Ostatnio dłużej, tak, ze musiałam być pod kroplówką na izbie przyjęć. Ból porównywalny z porodem. Jesli jest to tylko drobny piasek to trudno zdiagnozować. Ja osobiscie wiecej skorzystałam z forum na kafeterii p[oświęconym temu tematowi aniżeli od lekarzy. Skoro ginekologicznie ok, to może to być kolka nerkowa czy żołciowa. Pozdrawiam i zyczę zdrowia.
Tez mam ten problem boli mnie strasznie w lewym boku pod zebrami...nieraz nawet nie można nazwać tego bolem skurcze ....nie mam pojęcia co to może być ...każdy mówi ze to jest coś innego 500 chorób na minute mi wyszukują przez ten bok nieraz powietrza złapać nie mogę...aż mam nieraz uciski w tym miejscu jak wie ktoś co to może być to bardzo proszę zęby napisał
Ja też to mam już prawie od roku. Lekarz powiedział mi że to neuralguia w co nie chciałem wierzyć. Miało przejść po kilku dniach. Wybieram się na szczegółowe badania to może wam pomogę. Ostatnio ból jest nieznośny. Dyskomfort ruchowy, czasami przy większym wysiłku choć nie zawsze, boli pod żebrami i ból przechodzi aż na tył. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale czuję tak jakbym miał żołądek powietrzem napompowany ale nie wiem czy to coś w jelitach czy nie. Po za tym rok temu ból pojawił się nagle, ostry gdy wstawałem z łóżka.
Witam. Zasadniczo mam podobne dolegliwości, z tym że te kłucia w boku pojawiają się po zjedzeniu. Miałem robioną gastroskopie która nic nie wykryła (175 ZŁ w błoto) poza 2mm nadżerką i bakterią Helikobacter Pylori czy jakoś tak. Bałem się ze to wrzody, ale niestety nie. Teraz biorę prochy na pozbycie się bakterii i hamujące wydzielanie kwasów, ale zasadniczo wielkiej poprawy nie zauważyłem. Stosuję dietę i samo to mogło trochę złagodzić bóle....tylko czego? Za dwa tygodnie idę zrobić USG brzucha i badanie krwi w kierunku trzustki, wtedy będę wiedział więcej. Ponad 10 lat temu miałem podobne objawy ale jakoś same przeszły (kajzerka dziennie, musli z mlekiem i siemię lniane zaparzane) teraz TO wróciło.
Gość paweł liening
To jest sprawa dla MASAŻYSTY (masaż leczniczy) a nie dla kardiologa. Mięśnie ruchowe są poprzeziębiane, sztywne, ponapinane - uciskają na nerwy w kręgosłupie tudzież inne i dlatego boli, dlatego ograniczona sprawność ruchowa a nawet dysfunkcje narządów wewnętrznych. Sprawdziłem na sobie! Powtarzam, zamiast na leki objawowe i USG, wydajcie na kurs masaży u dobrego, doświadczonego masażysty. Pozdrawiam, Paweł
Witam wszystkich!!! Ja z tym walczę od 4 lat. najpierw okazało się że nie mam jajnika po roku że jajnik jest ale z guzem, potem guz niby zniknął ale bóle wciąż są. Nie mogę normalnie funkcjonować. A mam 18 lat. Czasmi tak mnie boli ze już nawet nie potrafię określic w którym miejscu mnie boli!!! Przy tym występują nudności zawroty głowy. Nic mi się nie chce... Proszę o pomoc!!
Proponuję sprawdzenie obecności lambli. Ja na bóle w lewym boku cierpiałam 10 lat. W końcu trafiłam na lekarza, który dał skierowanie na lamblie. Wynik był negatywny, ale mój synek miał pozytywne. Przeleczyła się cała rodzina. Od tego czasu bóle zniknęły, podobnie nudności i bóle głowy.
Mnie rwie od 2 tygodni ale teraz juz ustalo troche jak mnie pierwszy raz zlapalo to zemdlalem....podobno wszystko od kregoslupa jak usg nic nie wykazalo i badanie moczu...niedlugo lece na masaze a teraz to cwicze sam na wlasna reke :P...takie typowe cwiczenia na miescie grzbietu....no i troszke ustepuje....no zobaczymy....a pozatym to wyszlo mi to po cwiczeniach...czyli chyba napewno kregoslup..wiec paweł masz racje...pomaga poduszka elektryczna, mascie i prawidlowa pozycja.....tylko nieraz w nocy moze zlapac jak kregoslup sie rozluznia to wtedy zaczyna sie ucisk na nerw...pozdro i duzo duzo zdrowia
witam! mam bardzo podobne objawy, tylko pojawiają się poniżej żeber z lewej strony i nie promieniują, najbardziej boli gdy odczuwam głód, w trakcie jedzenia i zaraz po jedzeniu. Ustępuje kiedy leżę skulona co najmniej przez 10 min, ale nie sposób co chwilę się kłaść!!! przez jakieś 2 lata miałam spokój i teraz od 3 miesięcy znowu strasznie boli. jest to bardzo męczące, do tego bóle głowy, ogólna niechęć i ciągłe uczucie zmęczenia. gastrofiberoskopia w porządku. nie mam pojęcia co robić. pomóżcie proszę.
Witam od jakiegoś czasu mam bardzo dziwne objawy - rwanie, ucisk i sztywność w lewym boku. Do tego dochodzi uczucie ściskania w gardle (jak przed jakąś ważną sytuacją, trema itp.) i drętwienie po lewej stronie szyi. Ból zwykle zaczyna się po lewej stronie, na wysokości talii i promieniuje w górę i do tyłu, jakby wszystko po kolei się napinało (nie wydaje mi się że to mięśnie) i drętwiało. Proszę o pomoc, zupełnie nie wiem co się ze mną dzieje, przebywam poza krajem i nie jest tu łatwo o dobrą opiekę medyczną. mam 28 lat, 175cm, 65kg, nie palę, nie piję - biorę metoprolol na wysokie ciśnienie. Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
Gość Mama Chorej( Helicob
Moja córka ma w tej chwili 15 lat od 8 roku życia ciągle skarżyła się na bóle w górnym lewym boku.Robiliśmy różne badania nigdy nic nie wykazywało a ból nie był na tyle silny aby ją hospitalizować.Do momentu. Na początku lutego miała silne wymioty z biegunką i utrzymujący się ból w tym samym miejscu co zawsze. Dolegliwości nie ustawały przez 3 tygodnie i znowu badania. Lekarze utrzymywali że to nieżyt jelitowo-żołądkowy.Trafiłam do dobrego lekarza który stwierdził że to za długo trwa i zalecił szpital, w którym to córka miała przeprowadzoną gastroskopię natychmiast (kwestia paru dni) wynik mnie zszokował helicobakter dodatni i nadżerka żołądka .Dodam że wynik z krwi na tą bakterię wyszedł ujemny.

Essentiale Forte - (lek na dolegliwości wątrobowe) lek wczesnoporonny stosowany przez NATO w celu analizy nadwagi i uzyskanego nadmiaru skóry w strukturze kevlaru 19. Płód w pierwszej fazie lokuje się na wysokości tzw. wątroby (patrz budowa świni i krowy).