Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomopatia rostrzeniowa a renta

Gość babel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam choruje ponad rok na kardiomopatie w chwili rozpoznania frakcja wynosila 26 po roku leczenia frakcja jest kolo 40 cisnine i tetno przewaznie 90 . 100 cisninie niskie 105 na 65 nawet nizsze przyjmuje 17 tabletel na dobe przejde 200 metruw i mam zadyszke dalej piecze kuje w tej chwili siedze w domu dostalem 12 miesicy rechabilitacyjnego z mety konczy sie w lipcu albo do pracy lub renta pracuje na kopalni jestem górnikiem do pracy niechca nie pobijaja badan wiec czeka mni renta mam przerobione 25 lat do emerytury zostalo jakie 6 lat a mam 40 lat i boje sie ze zostane na lodzie bo ani pracy ani renty w tej chwili slabo sie czuje mam wszystkie objawy tej choroby .mam pytanie do osub co choruja na te chorobe czy maja rente stala ktura grupe i zasilek opiekunczy i jaka frakcje jak przechodzili na rente jestem caly w nerwach a nie moge byc w stresie bardzo prosz piszcie

Witam Cie Babel Mysle ze mógłbyś porozmawiać ze swoim pracodawca o zmianie stanowiska pracy. Spróbuj go poprosić o jakieś lżejsze zajecie,moze będzie miał Ci coś do zaoferowania,moze bedzie mogl Cie przekwalifikowac,przeszkolic do innej pracy.Wiem ze na kopalni to nie jest proste ale moze warto zapytać. Przecież Ty jesteś naprawdę chory wiec chyba powrót do poprzedniej pracy jest całkowicie niemożliwy a z ZUS-em to wiesz-nigdy nic niewiadomo. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Witam 2 razy prubowalem podbic badania nie podbili z takim ekg nigdy. rok temu kierowali na rente ale zlozylem podanie o rechabilitacje myslalem ze wyzdrowieje dostalem z gury 12 miesiecy, pokiwali glowa tyle lekuw orzecznik byl mily wspulczul mi bo to okropna choroba w maju ide na echo zobaczymy jak bedzie z moim samopoczuciem nie najlepiej zrobie 2 sklony nie moge odechu zlapac do sklepu chodze z kims bo mi sie w gllowie cmi i zawraca glowa wszelka praca fizyczna odpada spokojne zycie kolo domu nic nie robie nie mam sil piszcie do mnie

Witaj a jakie miales wyniki frakcje jak szles na rente bo ja zapomnialem dopisac ze mam kardiomopatie roztrz z przerosnieta lewa kom i niedomykalnosc 2 i 3 stopien zastawki trujdzielnej i cos tam napisz o swej frakcji i jakie leki bierzesz jak czytalem fora to dowiedzialem sie ze dostaja ludzie na stale rente nawet z zasilkiem p zlezy jak patrza odpisz dzieki pozdrawiam

Do amadeusz123. witaj a jakie miales wyniki frakcje jak szles na rente bo ja zapomnialem dopisac ze mam kardiomopatie roztrz z przerosnieta lewa kom i niedomykalnosc 2 i 3 stopien zastawki trujdzielnej i cos tam napisz o swej frakcji i jakie leki bierzesz jak czytalem fora to dowiedzialem sie ze dostaja ludzie na stale rente nawet z zasilkiem p zlezy jak patrza odpisz dzieki pozdrawiam

Witam mam 40 lat od roku jestem chory choruje na kardiomopatie roztrzeniowa uszkodzenie lewej komory frakcja 25 w fazie niewydolnosci krazenia nycha 3-2 i niedomykalnosc zastawki trujdzielnej sredniego stopnia i przerost lewej komory rok temu frakcja wynosila 26 po leczeniu po nad rok takimi lekami jak kaptopryl betalog furosemid spirenol hydroton magnez kaldym digoxin to leki od prof z zabrza z kliniki chorub miesnia sercowego na dzien dziszejszy frakcja 47 tetno 103 lub wieksze cisnienie niskie dalej pali piecze puchne woda zostaje we mnie serce wali jak oszalale przejde 100 met mam zadyszke nie wyjde na 1 pietro mecze sie. siedze rok na rechabilitacyjnym zuz dal bez problemu jestem gurnikiem do pracy ani mowy nie pobijaja badan zostalo mi 5 lat do emerytury tu nie chca dalej do pracy puscic renta , papiery na rente pomalu skladam mam pytanie do chorych jak zyja z ta choroba maja rente ktura grupe i jaka frakcje piszcie