Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Sercoholik z Radomia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sercoholik z Radomia

Witam wszystkich! za miesiąc mam mieć zabieg ablacji w Radomiu na Tochtermana i mam pytanie czy ktoś miał tam zabieg i jakie wrażenia macie na temat lekarzy? ja mam 28 lat i mam napadowy częstoskurcz nadkomorowy tętno 215/min RR 145/80 zawroty głowy itp...panika! miewam tez pojedyńcze *ZAKOŁATANIA* *PRZESKOKI* serca i w tym czasie zawrót w głowie. Te częstoskurcze są jednak sporadyczne,pierwszy miałem 11 lat temu i trwał z 1 minutę,kolejny miałem w 2005 roku trwał z 30 min ale zanim karetka dotarła to juz mi przeszedł! kolejny miałem w 2008 roku tez trwał ok 30 min i zanim dotarłem zrobić ekg było po...nastepny w 2010 roku trwał ok 15-20 min sam przeszedł! później 3 lata spokoju...myslałem że juz mam to za soba bo rzuciłem kawę,fajki,alkochol,a ty nagle tydzień temu schyliłem się zawiazac buta i bach! serce mało mi nie wyskoczyło,czekałem 20 min ale nie przechodziło,telefon na pogotowie szybko na oddział na ekg i jest zapisane na ekg częstoskurcz nadkomorowy! Kardiolog dał mi bisocard 5mg ,Aspargin(bo miałem potas 3,3) i sedam na uspokojenie,dał mi skierwanie na badanie elektrofizjologiczne.Poszedłem na oddział,pani doktor zobaczyła częstoskurcz i zakwalifikowała mnię do ablacji i teraz czekam...nie boję się samego zabiegu,bardziej chodzi mi o to czy akurat w trakcie ablacji uda się wprowadzić serducho w atak częstoskurczu w celu zlokalizowania go.Chciałbym miec to juz za sobo i zacząć zyc bezstresowo i aktywnie bez obawy ze mnie znowu złapie... Jeśli ktos może miał w radomiu zabieg to proszę odpisac ,pozdrawiam i dziekuję

Jestem po ablacji w Radomiu na Tochtermana i jestem niesamowicie zadowolona. Opieka lekarska pełen profesjonalizm, super podejście do pacjenta. Moja rada nie szukajcie szpitali w Warszawie czy w Aninie tak jak ja chciałam. Mamy super lekarzy, a poza tym szpital posiłkuje się też pomocą lekarzy z Warszawy. Gorące podziękowania za profesjonalizm i ludzkie podejście do pacjenta dla Pani dr Beaty Iwańskiej i dla Pana dr Tomasza Kryńskiego z Warszawy z ul. Grenadierów