Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość babel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam choruje ponad rok na te kardiomopatie roztrzeniowa lewej komory niedomykalnosc zstawki 2 i3 stopien , FF na poczatku roku 25 FF teraz w trakcie leczenia 38 FF dalej piecze kuje i puchne przyjmuje 18 proszk;w na dobe te tabletki trzymia mnie przy zyciu jestem pod kontrola w klinice chorub miesnia sercoweg w zabrzu do pracy nie chca przyjac nie pobijaja badan dostalem 1 rok rechabilitacji od zus konczy sie boje sie ze zostane na lodzie bo o pracy nie ma mowy a nie wiem czy dostane na stale rente i ktura grupe do emerytury mi zostalo jakies 7 lat mam 40 lat pracuje na kopalni jestem gornikiem; nie wiem czy na te chorobe idzie sie na rente no lekarze mówia ze na rente nie stety moze ktos choruje podzieli sie informacjami jest na rencie

Witam poczytam na pewno w lipcu ide na na badania do swej pracy zobaczymy czy podbija przez te ekg nie chca podbic badan siedze juz ponad rok w domu jak nie podbija to mni czeka komisja zus wtedy rok temu dali az 12 miesiecy wolnego, recha. bo to powazna nie uleczalna choroba tak muwili teraz nie wiem czy renta jesli tak to ktura grupa i czy na stale moze ktos ma rente z tego powodu tej choroby prosze o kontakt

Wielu znajomych z forum, którzy chorują na kardiomiopatię są na rencie, ale z tego co mi wiadomo to góra na 2 lata ZUS przyzna rentę (jeśli przyzna) Pracujesz w górnictwie, więc wątpię zeby dali Ci zdolność do pracy i pewnie komisja ZUS nieunikniona. Ja pracuję stale, ale tylko dlatego, że siedzę za biurkiem więc nie wykonuje żadnych fizycznych czynności, ale gdybym miała pracować fizycznie to pewnie też nie dałabym rady, bo mam problem zeby zakupy wynieść po schodach do domu a mam tylko parę schodów. Sapię, dyszę jak po maratonie no i ucisk w klatce piersiowej mam wtedy. Napisz coś o swoich objawach tej wstrętnej choroby. Czy też występuje u Ciebie arytmia,wysoki puls,zadyszka,osłabienie? Moje EF w dniu rozpoznania choroby to 38 zaś po 2 latach było 57 a teraz to nawet nie wiem ile,bo nie byłam na badaniach.

Witam z samopoczuciem różnie zadyszki sa przejde 200 metr i nie moge oddechu zlapac na 1 pietro to sa, kuje piecze i puchne w maju ide na echo zobaczymy jak bedzie przyzwyczailem sie z mysla ze bede na rencie trudno utrzymuje 2 dzieci i zone musimy jakos dac rade zona terz chora nadcisninie cukrzyca tak sobie siedzimy razem w domu zona nigdy nie pracowala wiec utrzymuje dom poczytalem, rente dostaje sie na stale bo ta choroba nie ustapi ,jak wyczerpalem wolne z pracy bylem w zus przyjeli mnie dobrze pokiwali glowa jak zobaczyli wyniki i tyle lekow jakie dostalem od profesora z żabrza z kliniki pocieszyli ze sa leki w tych czasach bardzo dobre idali od razu 12 miesiecy wolnego ,a leki takie przyjmuje spironol ,digoxin ,furosemid ,hygroton kaldyum betaloc captopril ,magnez z b6 w sumie 18 proszkuw na dobe jak by policzyl i to maksymalne duze dawki , zapomnialem napisac ze jak mnie przyjeli do szpitala z dusznosciami i zatorowosc plucna krew cofala sie do pluc zrobili koronografie echo i inne badania noi wyrok cisnienie niskie 100 na 70 lub 93na 63 tetno 90 lub 103 serce szaleje wiecznie