Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo niski puls u starszej osoby

Gość Karolina Janik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina Janik
Moja mama ma 60 lat. Od paru dni ma bardzo niski puls (31), ciśnienie troche obniżone. Ogólnie jest bardzo chora, oprócz zaawansowanej łuszczycy, dochodzą do tego nerki, nogi, otyłość i już sama nie wiem co jeszcze, bo tego dużo jest. Bierze całą mase leków. Nie wiem jak jej wytłumaczyć, że powinna wezwać pogotowie, uważa, że to zbędne. Ale czuje się każdego dnia źle. Co jej powiedzieć, że w końcu zrozumiała, że jest z Nią na prawde źle (moim zdaniem)? I w zasadzie, co może oznaczać tak niski puls?
jak moja mama zle sie czula to zadzwonilam po pogotowie!!!(byl to zawal),miala cisnienienie 41/26 i prawie byla na tamtej stronie ,ale to leki tak obnirzyly jej cisnienie. Teraz jest **ok** -przeczytaj wczesniej ile lekow ona teraz bierze ! zreszta jesli twoja mama nie chodzi do lekarza to skad ma tyle lekow? pozdrawiam
Gość janiorek
Chodzi do lekarza...czasem, no jak juz sie zarejestruje to pojdzie, ostatanio rejestrowalam ja sama, do gastrologa bodajrze, no to ma termin na 26 lipca.Albo lekarz do niej przychodzi, albo wie co ma brac, i tylko zanosi sie karteczke do Pani doktor rodzinnej, a ona nastepnego dnia wypisuje recepte. naliczylam 9 opakowan jakis lekow, ktore sa pod reka w kuchni. Do tego co pare dni Apap Extra trzeba kupic. Odstawia jedna chemie..zaczyna inna...i tak juz chyba ponad 10 lat.