Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odbudowa serca po zawale przy zażywaniu Vivacoru

Gość konti

Rekomendowane odpowiedzi

A leki,ktore mama przyjmuje to vivacor 12,3 3 x dzienie po 1/2 tableki ,acloton 2xdz.po 1 furosemid 1 co drugi dzien (WCZESNIEJ BYL 3X DZ PO 1),efoxx long 75 , spironol50 1 x dz,tritace 1 xdz ,polocard 75 1 xdz(mama jest po dwoch zawalach z rozleglym tetniakiem akinetycznym i jak mowi czuje sie znakomicie.Jak twierdzi ma niewielkie dusznosci -zreszta ja jako corka ktora jest z nia na codzien widze to!POZDRAWIAM WSZYSTKICH !
Kto wie jaka jest różnica pomiędzy avedolem a vivacorem? Teoretycznie nie powinno być żadnej. Ale u mojej mamy po zmianie vivacoru na avedol wystąpiły objawy uczuleniowe (silne swędzenie skóry okolic łonowych). Początkowo lekarz rodzinny nie kojarzył tych objawów ze zmianą leku. Avedol był podawany przez 2 miesiące. Od tygodnia mama wróciła do vivacoru i wszystkie objawy uczuleniowe natychmiast ustąpiły. Myślę, że mogą tu mieć znaczenie substancje pomocnicze stosowane w tabletce. Być może na jedną z nich mama jest uczulona. Chciałbym dowiedzieć się na którą, co może pomóc w doborze leków