Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. zakładam ten post ze względu na to że od kilku już dni nie mam objawów nerwicy lękowej, tzn brak jakichkolwiek kołatań serca, bóli w klatce piersiowej czy bóli głowy. Brak lęku przed śmiercią i brak ogólnego lęku. Dodam że borykałem się z tym od stycznia tego roku i nagle przeszło jak ręką odjął. Z jednej strony się cieszę a z drugiej zastanawiam i tu moje pytanie do was. Czy jest szansa, że samoistnie wyleczyłem się z nerwicy? czy jest taka możliwość? czy to tylko kwestia czasu abym doznał ponownie tych somatycznych dolegliwości. Jednym słowem czy nerwica powróci? Pozdrawiam ;)

Nie chcę psuć Twojego nastroju, ale jak będziesz tak parę miesięcy bez objawów to mozesz powiedzieć nie mam nerwicy, ale parę dni? Może to nie była nerwica tylko jakis spadek formy i gorsze samopoczucie, bo to, że nagle nerwica się pojawia to często tak bywa ale że odchodzi z dnia na dzień, to taka dobra ona nie jest. Ale życzę Ci, zeby ten stan trwał wiecznie.

SAMOTNAWTYMWSZ- Zauważyłem że jak byłem czymś zajęty to nie miałem żadnych objawów. Zupełnie nic mnie nie brało :) Dlatego przyzwyczaiłem się do tego, że jak się za bardzo w to nie zagłębiam tzn nie myślę o tym to po nerwicy ani śladu :) Nawet teraz jak piszę to chcąc nie chcąc myślę o tej nerwicy ale jak narazie od tamtej soboty nie ma nic. Normalnie funkcjonuje w szkole, gdy wracam do domu to samo :). Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Najbardziej jednak zastanawia mnie to jak to się wszystko z tą nerwicą zaczęło i jak (mam nadzieję) skończyło. Jak do tego doszło. Od ostatniego czasu zastanawiałem się nad tym czy iść do psychiatry, ponieważ byłem na gotowy od zaraz. Ciekawi mnie czy takie leczenie coś daje? Bo niektórzy właśnie piszą, że borykają się z tym od wielu wielu lat. Pozdrawiam.