Gość studentka Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 W czasie zapalenia oskrzeli,4 miesiące temu moje tętno spoczynkowe wzrosło o około 30 uderzeń na minutę i nadal się takie utrzymuje.Obecnie około 93. Zauważyłam też znaczący spadek kondycji i dużo wyższe niż przed infekcją tętno w trakcie ćwiczeń. Czy mogę coś zrobić by wrócić do formy przed infekcją? Czy to może być groźne, np zapalenie mięśnia sercowego, powinnam iść do kardiologa? Przeszkadza mi to w uprawianiu sportów. Mam 24 lata, ciśnienie ok 110/75. Gdybym nie ćwiczyła z pulsometrem, może bym tego nie zauważyła, a tak, pulsometr wciąż mi przypomina o tragicznej formie:( Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam! Opisana przez Panią tachykardia wymaga konsultacji kardiologicznej. Konieczne jest bowiem ustalenie, czy takie przyspieszenie akcji serca nie jest wynikiem schorzeń układu krążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi