Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod lewą łopatką a serce

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już miałam kiedyś nerwobóle, od zeszłego maja dłuugo kucie przy prawej łopatce. teraz zaś lewa, tyle że nie byle kłucie, ale rwanie, bardzo dokuczliwe, czasem aż się krzywię od tego. we wtorek byłam u kardiologa[ ale NIE z tą przypałością] i wykrył u mnie lekką wadę serca, którą prawdopodobnie trzeba będzie zlikwidować, co mnie pewnie nieźle zestresowało i może dlatego mam taki ból. Jestem prawie pewna, że to mięsień, bo jak trochę się poruszam to mniej boli. dodatkowo nasila się np. przy odwróceniu głowy w prawą stronę. Niestety, tego typu przypałości biorą się z nerwów, mięśnie się napinają i po prostu bolą : /

Witam, Mam dziś pierwszy tak dokuczliwy ból pod łopatką. Miewałam ale pół godziny góra i przechodziło rzadko się mi to zdarzało. W dzieciństwie dzięki silnemu sercu przeżyłam szereg ciężkich zabiegów. Czyżby osłabło? jestem po 40 tce.

Witam, mam 31 lat z bólem pod lewą łopatka zmagam się od 2 lat nikt z lekarzy nie potrafi mi pomóc, miałam prześwietlany kręgosłup nic nie wyszło, nie pomagają żadne tabletki. Ktoś wcześniej napisał,że nie mamy przesadzać, myśle że ten ktoś mało wie o bólu. A ja dużo bym dała żeby już mnie nie bolało. Pozdrawiam

Gość ania05

Prześwietlenie kręgosłupa w dzisiejszych czasach i technice to coś między wróżeniem z fusów a odczynianiem uroków .Rezonans magnetyczny to jedyne badanie które uwidzoczni przepukliny ,wypukliny i ucisk na nerwy który powoduje ból .Ja miałam takie bóle karku ze waliłam łbem w ścianę a rtg?wzorcowe .....dopiero rm pokazał wypuklinę i ucisk .Rtg pokazuje tylko kręgi które moga być prawidłowo ułozone i równe a rezonans wykaże zmiany międzykręgowe .

Gość Wiosna1818

Zespół ciasnego nadgarstka . Leczenie operacyjne im wcześniej tym lepiej . 1. Wyciągnij ręce nad głowę, złap lewą ręką prawy łokieć, pociągnij go w kierunku przeciwległego ramienia i trzymaj tak przez kilka sekund. Powtórz to samo z drugą ręką. 2. Unieś prawe ramię powyżej głowy i chwyć za lewe ucho. Przeciągnij głowę w kierunku prawego barku na 10 sekund. Zrób to samo drugą ręką. 3. Spleć palce rąk na karku. Nie podnosząc ramion, łagodnie staraj się przesuwać łokcie do tyłu. Wytrzymaj w tej pozycji przez pięć sekund lub więcej. 4. Złap się za uszy. Trzymaj prosto głowę i szyję. Rób kółka obydwoma barkami do przodu i do tyłu. Zrób po pięć kółek w każdym kierunku. 5. Rozluźnij ręce. Najpierw zaciskaj pięści, a potem prostuj palce i nadgarstki. Każde ćwiczenie powtórz co najmniej pięć razy. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/kregoslup/zespol-ciesni-nadgarstka-rozpoznanie-i-leczenie-choroby-nadgarstka_34114.html

Witam Was.Ja mam rowniez bol pod lewa lopatka -wbijanie wiertla pod lopatke i ten bol promieniuje do klatki piersiowej ze mam problemy z oddychaniem.A zaczelo sie to kolka lat temu kiedy jadac autem przewialam plecy jadac przy otwartym oknie*smarowanie masciami przeroznymi nie pomagalo wiec kupilam w Rosmanie lampe czerwona i po wygrzaniu rego miejsca bol ustepuje.Doswiadczcie tego sami a napewno pomoze.Pozdrawiam