Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty i bóle głowy przy ogólnym osłabieniu

Gość martamarta1234

Rekomendowane odpowiedzi

Gość martamarta1234

Mam niskie ciśnienie, wiec poranne zawroty głowy były u mnie normą. Ostatnio jednak zawroty występują o wiele częściej - poranne, przy schylaniu się, przy jakimś wysiłku fizycznym, a nawet zaburzenia równowagi i zaburzenie widzenia ( rozdwojenie lub ciemność lub plamki przed oczami). Częsty ból głowy. Ogólnie czuję sie osłabiona. Budzę się wcześnie niezależnie od tego jak długo spie. Nie jestem na żadnej diecie. Jem normalnie (co około 3 godziny) - jeśli nie jem dłużej osłabienie nasila się. Często jednak występują u mnie mdłości czasem nawet brak apetytu. Mam duże problemy z pamięcią krótkotrwała i z koncentracją. Nie wiem czy ma to związek ale występują u mnie częste zmiany nastrojów. Mam *nad*wrażliwy słuch. Bóle/ skórcze w klatce piersiowej, raczej po lewej stronie ale nie wydaje mi się żeby to były problemy z sercem. Prowadzę zdrowy tryb życia. Jem zdrowo, uprawiam sport, raczej mało pije (szczególnie ostatnio nie mam ochoty na alkohol a po lampce wina czuje się pijana) Ostatnio dodatkowo ból/skurcz w karku i bóle żuchwy i kości twarzy (może to nie ma związku z pozostałymi objawami, ponieważ byłam lekko przeziębiona - mocny katar i dreszcze) Czy te objawy mogą składać się na jakieś schorzenie czy raczej to ogólne, chwilowe osłabienie organizmu?