Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimne ręce, kołatanie serca a stres

Gość Mollo

Rekomendowane odpowiedzi

Od około miesiąca mam zimne ręce - szczególnie palce (wcześniej nie miałem takich problemów) Mam 36 lat, od 3 lat żyję w ogromnym stresie (problemy rodzinne) - przeszedłem zapalenie nerwu międzyżebrowego. W tym czasie zmieniłem tez dietę - jem dużo warzyw i owoców, niewiele mięsa (ale 2-3 razy w tygodniu je jem), dużo biegam, chodzę na siłownię. Na siłowni czasem po ćwiczeniach wysiłkowych - dość intensywnych - czuje łomotanie serca. Co ciekawe gdy gram 2 godziny w piłkę bez oszczedzania się - 2 godziny biegania na dużych obrotach - nie mam łomotania serca - wygląda że pojawiaja się przy ćwiczeniach siłowych Czy mozna mieć jednocześnie dobra kondycję biegową i problemy z ćwiczeniami siłowymi z powodu serca? Czy mogę mieć problemy z krazeniem objawiające się zimnymi rękami (mam tez problemy z pełnym wzwodem podczas stosunku) - a jednoczesnie dobrą kondycję biegową, brak problemów po intensywnym wysiłku wytrzymałościowym? pozdrawiam M

Bieganie odstresowuje i może dlatego jest CI chwilowo lepiej. Może powinnaś też się lepiej ubrać, nie wiem w czym biegasz, ale New Balance ma dobre bluzy termoaktywne dla biegaczy, jak biegasz tak długo, ok 2 godziny to bez dobrego ubrania organizm może Ci się wychłodzić przez to, że masz na ciele cały czas pot. Taka bluza odprowadza pot na zewnątrz i jest CI ciepło