Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dziewczy,to jest możliwe że skacze Ci cisnieie pod wpływem stresu ja też tak mam i niestety ie zdawałam sobie z tego sprawy a chodziłam ciągle podminowana do tego ciśnienie 190 na 120 i od nerwicy abawiłam sie wlasnie nadciśnienia i teraz musze brać leki lekarz twierdzi ze do konca juz życia.Radzę udać się do lekarza rodzinnego pomierzy ciśnienie i zrobi badania ,prosze też się troszke wyciszyć moze narazie jakies ziolowe leki lub herbatka z melisy magnez też dobry ,Powodzenia

Witam! Opisany przez Ciebie wzrost ciśnienia tętniczego może mieć charakter zarówno fizjologiczny jak i patologiczny. Warto bowiem podkreślić, że w warunkach wysiłku fizycznego czy też stresu ciśnienie rośnie fizjologicznie. Warto byłoby jednak wykonać badania dodatkowe, które określiłyby czy wzrost ten nie ma związku z jakąś patologią. Proszę zatem skonsultować się ze specjalistą kardiologiem, który zbierze wywiad, zbada Pana oraz zleci właściwe badania.

Witaj.Ja też tak mam gdy zobacze lekarza to skacze ,Ja 3 dni temu miałam załozony Holter cisnieniowy od lekarza rodzinnego bo na szczescie moja przychodnia ma takie sprzety miałam go cały dzien i noc Wszystko wyszło dobrze .Postaraj się o taki Holter zapytaj lekarza .Holter wyszedł dobrze jednak lekarz karze brać leki bo cisnienie spadło mi wlasnie po nich powiedzial ze te leki mam brac do konca życia jesli chce dozyc starosci ,tez mnie to przeraza obecnie jestem tez na diecie schudłam juz 5kg duzo spaceruje chodze na basen raz w tygodniu to pomaga w chwilach stersu a tez jestem bardzo znerwicowana .Jakie masz leki przepisane i czy już zaczeleś zazywać?Mam tez pytanie czy piłeś alkohol lub pijesz?

Honcia, nie pije alkoholu już od jakichś 5 lat, nie palę, sporo chodzę a lekarka wypisała mi hydroxyzyne i propranolol a Ty co bierzesz? mi to zapisała właśnie an skurcze dodatkowe bo są moja straszliwa zmora i to przez nie głównie mam ciągle stresy. Śpie w miarę dobrze (prócz nocy po których ma wystąpić coś stresującego). U nas Holterów EKg nie ma w ogóle więc ciśnienia pewnie tez nie. Ty miałaś stale podniesione wartości ciśnienia czy tylko podczas wizyt u lekarza? wczoraj u lekarza było 150/90. Mierzyłaś sobie ciśnienie także w domku?

W domu 138 /80 tak do 140 teraz po lekach mam oczywiscie 120 /80.Biore tylko na nadcisnienie prestarium ,leków uspakajających nie biore nie chce sie uzaleznic wiem ze mam nerwice ale sama sobie daje z nia rade lepiej mi z tym ze wiem ze ja mam i potrafie to opanowac jakos.O ile mi wiadomo to propanol tez obniza troche cisnienie Tobie skacze z nerwów zapewne po tym co tu wyczytałam.Albo sie pogodzisz i nauczysz sie z tym życ albo bedzie coraz gorzej.Lekarz rodzinny mógłby Wysłać Cie na jeden dzien do szpitala na Holtera i ekg jesli to mozliwe musisz zapytac to by wiele wyjasniło a my moze tylko cos doradzic lekarze z pewnoscia wiedza lepiej

Może warto byłoby udac sie do kardiologa wziasc skierowanie i zalatwic sobie wizyte wiem ze sie czeka ale warto .Lekarz mi przepisał bo ddwa razy mialam bardzo wysokie cisnienie tez sie wahałam na początku czy brac ten lek ale juz zaczełam i teraz jest strach go odstawic lekarz do tego nie karze.Powiem Ci że teraz głowa mnie juz tak nie boli jak kiedys jak biore ten lek i nie mam tych okropnych uderzeń gorąca gdy wchodziłam np do sklepu.Wszystko co sie z nami dzieje to tez wynik tego co sie dzieje w naszych głowach sami sobie pewne choroby w mawiamy myslimy o tym całymi dniami a potem sa efekty jakie sa stawiałabym na nerwice ja ja mam niestety leków nie biore walcze z nia jak sie da

Honcia ja na nerwice tez lekow nie biore i takze mam te uderzenia gorąca jak np wejde do sklepu czy kogos zobacze niekoniecznie kogos kogo nie lubie . Na nerwice nie zamierzam braC bo po co, tu trzeba samemu sobie dac rade bo jak sie tabletki rzuci to potem i tak wraca bo one problemu nie rozwiazuja tlko je tlumia a niszczyc sobie watroby nie mam zamiaru. Kolezanka keidys brala wlasnie takie tabletki i chodzila co rusz po wieksze dawki bo juz mneijsze nie dzialaly