Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość zosia86

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakiś związek między alergią i arytmią serca? Na pewno kicham jak jest za dużo kurzu. Mam w domu dwa zwierzaki i coś czuję, ze na nie też mogę mieć alergię - mam bóle głowy, zdarza mi się kichnąć. Generalnie lepiej się czuję w pomieszczeniach gdzie zwierząt nie ma. Czy alergia może być przyczyną dodatkowych skurczów serca?

Gość Lilia112521

Czy odczuwasz skurcze dodatkowe? w jaki sposób? alergia moze mieć wpływ na cały organizm również i serce co nie oznacza że to ona jest przyczyną Twojej arytmii. Kichanie, duszność i inne objawy alergii i wysiłek dla organizmu . Jeżeli Twoje serce jest obarczoną arytmią i masz ogniska zapalne w sercu to one będą się przy niej nasilać. Warto wykonać holtera ekg przy nasileniu arytmii żeby sprawdzić skąd ona wychodzi i czy trzeba coś z tym robić czy nie.

Czy masz stwierdzoną na co masz alergię ? Nie zapominajcie alergicy że to leki przeciwhistaminowe mają wpływ na serce a nie sama alergia . Ja mam alergię na pyłki traw i wtedy biorę Destodynę ale tylko przez tydzień gdyż bardzo żle mi działa na serce . Każdy alergik może inaczej znosić leki przeciw alergiczne . A jeżeli alergia jest uciążliwa , lekarz musi dobrać odpowiednie leki , są też zastrzyki odczulające , wniosek- lekarz musi dobrać odpowiednie leczenie a wy alergicy róbcie testy , na co konkretnie jesteście uczuleni , nie wystarczy stwierdzenie ja mam alergię bo kaszlę , mam duszności i coś mnie swędzi .