Gość Biugerss Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witam mam pytanki co oznaczaja dane skróty SVT, VT1, VT2, VF, AFlut, AFib, sinusT. Sa ta skróty z wydruku z kontroli ICD Cytuj Odnośnik do komentarza
kumen Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 SVT częstoskurcz nadkomorowy VF migotanie przedsionków VT to częstoskurcz komorowy niestety nie wiem co oznaczają pozostałe, ale gdzieś je widziałam na necie już więc poszukam jeszcze raz i napiszę jak znajdę :) Cytuj Odnośnik do komentarza
kumen Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Przepraszam za pomyłkę : VF to oczywiście migotanie komór a nie przedsionków Cytuj Odnośnik do komentarza
kumen Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 MAM :) VT1 inaczej wolne VT strefa VT1 VT2 inaczej szybkie VT strefa VT2 AF to migotanie przedsionków a te małe literki nie wiem co oznaczają sinusT to chyba tachykardia zatokowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Podziękował :D mątuja ludzią maszynki a nie tłumaczą :) Wczoraj sie dowiedziałem że w wykresie są zapisane takie dane :D Cytuj Odnośnik do komentarza
23Zalamana23 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Miałeś migotanie komór?? a co na to lekarze? miałeś ablacje?? może uda się wyeliminować arytmie drogą ablacji. Często masz wyładowania? A tak w ogóle to masz arytmie jakaś pozawałową, po zapaleniu, dziedziczną czy nie stwierdzono przyczyny? pozdrawiam i zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi