Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość majka1111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majka1111

Witajcie, w ostatnim czasie mialam troche stresow, zrobilam sie znerwicowana i boje sie wielu rzeczy. Najbardziej stresuje sie dolegliwosciami ktore mi dokuczaja. Tylko niewiem czy dolegliwosci pochodza z nerwow, czy nerwy z dolegliwosci. Wykryto u mnie rowniez niedobory potasu. Otóż od jakich 2 tygodni mam nieustanny ścisk brzucha i klatki piersiowej. W pozycji leżącej wszystko jest w porzadku, jednak kiedy usiade lub najgorzej wstane to czuje jakby mój tułów wazyl 100 kg, czuje scisniete miesnie i caly brzuch. Do tego mam lekkie dolegliwosci zoladkowe, lekka biegunke i ciagle bulgocze mi w brzuchu, ale to od jakichs 2-3 dni. Poza tym mam palenie w klatce za mostkiem. Myslalam ze to serce, ale czy to moze byc tez cos od zoladka? Do tego boli mnie ciagle glowa i jestem strasznie oslabiona. Nie mam sil (ani ochoty) wstawac z lozka. Badania krwi w porzadku (oproz zanizonego potasu), USG brzucha tez. Jak myslicie, czy moje dolegliwosci moga pochodzic z nerwow? Czy ktos z was mial podobne dolegliwosci? Czy moga one pochodzic z niedoborow potasu? prosze o pomoc

Bulgot w jelitach może byc wynikiem zaburzenia flory bakteryjnej w jelitach.Może brałaś niedawno antybiotyk i sie grzyby namnożyły.........Nie jedz nic słodkiego.Pij wodę z sokiem z cytryny. Możesz też zjeść suszone czarne jagody na biegunkę.Spytaj lekarza co powinnaś jeść w tej stytuacji.Na pewno nic smażonego, słodkiego i tłustego.Na biegunke dobrze jest zjeść ryż ugotowany w dużej ilości wody,a potem zmiksowany na rzadką papkę.To są domowe sposoby.

Gość majka1111

REA dzieki ze odp, tak wlasnie myslalam ze to wszystko z nerwow... O psychoterapii mysle, ale pewnie dlugo trzeba czekac zeby sie dostac... Tez nie biore lekow, chociaz lekarze mi cos przepisuja na uspokojenie, ale ja sie ich jeszcze bardziej boje, ze jak odstawie to bedzie gorzej... Pije litry melisy ale nie pomaga to na tyle zebym byla spokojna. A jak ty sobie radzisz? Te sciski nie daja mi zyc, zaczynam unikac znajomych zeby nie musiec przy nich zwijac sie z bolu...