Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i ucisk w klatce piersiowej przy zaburzeniach depresyjno-lękowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! walczę z tą chorobą już prawie rok.Dużo czytam na ten temat i moje objawy są podobne do opisywanych na forum.Kołatanie serca,budzenie się w nocy czy ucisk w klatce piersiowej to dla mnie codziennośc.Niedawno robiłam badanie z krwi na kondycje serca ale moje wyniki są bez zarzutów. Miałam też podłączony holter na 24h i lekarz pierwszego kontaktu postawił diagnoze:Zaburzenia depresyjno-lękowe przyjmuje leki takie jak cloranxen codziennie przed pójściem spać i dorażnie sedam 3mg.Od jakiegoś czasu chodzę też do psychologa,ale nie bardzo portafi mi pomóc po każdej z takich wizyt jestem rozbita i rozdrażniona a wtedy ataki wracają.Lekarz rodzinny zalecił wizyte w poradni psychiatrycznej już sama nie wiem co mam robić czy ktokolwiek jest mi stanie pomóc juz nie mam siły ta choroba nie daje mi żyć.

A moze byś tak spróbowała się zmobilizować na wiosnę i np. zacząć codziennie biegać,uprawiać szybki marsz, albo pływać czy jexdzić na rowerze, czy grac w siatkówke,chodzić na aerobic,na kurs tańca, na rolki czy co tam ci odpowiada.....Ćodzienne ćwiczenia fizyczne są bardzo korzystne dla psychiki. Spróbuj. Fizyczne zmęczenie pozwoli ci sie oderwać od niepotrzebnych mysli i lęków.Pozdr.