Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból brzucha przy niskim ciśnieniu

Gość MichalL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem do jakiego działu sklasyfikować te objawy więc piszę tutaj. Sprawa wygląda następująco. Nie wiem czy to ma znaczenie ale wolę napisać. Moja dziewczyna w wieku 10 lat miała zapalenie opon mózgowych, powikłaniem po tej chorobie jest to że nie słyszy na jedno ucho. Teraz ma lat 20. Martwię się o nią ponieważ od tygodnia cierpi na bardzo silny ból głowy, niemalże bez przerwy. Do tego dochodzi od czasu do czasu w ciągu dnia ból brzucha. Dodatkowo odkąd zaczęły się bóle ma ciśnienie około 100/60(Normalne jej ciśnienie to 120/80). Jeszcze dodam że żadne leki przeciwbólowe nie działają... Proszę, napiszcie mi czego to mogą być objawy. Martwię się. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Do lekarza.Przyczyn bólu głowy moze być ze 150.A jak boli brzuch,to zależy w którym miejscu[czy np. w pasie,czy na dole ,czy z prawejstrony itp].Może też brzuch boleć od tych tabletek p. bólowych,jak dużo brała, to na żołądek zaszkodziły.jeśli tak, niech się lnu mielonego napije na zoładek.A z głową do lekarza.Może chodziła z gołą głową i ma przewlekłe zapalenie zatok? Kto to wie? Czy jak sie schyli, to gorzej boli?