Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Radziu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś miesiąca mam dolegliwość mocnego bicia serca dokładnie od 8 lutego po od daniu krwi.Byłem u swojego lekarza rodzinnego po paru badaniach do niczego nie doszedł i dał mi skierowanie do kardiologa do którego jestem zarejestrowany na październik.Mam strasznie wysokie ciśnienie od 165 do 150 na 80 i tętno od 120 do 105 i do tego te te walenie serca przeraza mię to i uważam ze muszę sie leczyć ale jak jak rodziny nie przypisał mi żadnych leków a do kardiologa szybko sie nie dostane prosze o pomoc

Gość jaaakinga

Cisnienie masz troche wysokie ale nie strasznie. Za to puls juz sporo podwyzszony. Ile masz lat? moze pojdz do kardiologa prywatnie wczesniej? czy jestes osoba nerwowa? moze musisz sie troche wyciszyc, pic melise, zrowo sie odzywiac a wyniki sie poprawia

Wszystko było by ok ale najgorsze jest to ze trochę wysiłku i serce wali jak by przez gardło chciało wyjść a zawsze byłem osoba która lubiła sport i jakoś nie wyobrażam sobie jak koledzy pójdą grać w piłkę a ja będę musiał w domu siedzieć

A mioże ćwiczysz na siłowni?ĆWICZENIA SIŁOWE PODNOSZĄ CIŚNIENIE.Jeśli ta, to zrezygnuj i zajmij się pływaniem czy grą zespołową,np. siatkówką czy inną.Mam nadzieję,że nie pijwesz kawy,coli i innych chemikaliów,napojów energet. i tego typu goowna....Przeczytaj w internecie:,,niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia**-----znajdziesz tam różne sposoby ,które mają wpływa na obniżenie ciśnienia.( Nalewka z jemioły na przykład].